Andrea žije dlhé roky v Prahe, kde stretla aj lásku svojho života, právnika Daniela Volopicha, s ktorým má dve deti. Pre svoju rodinu varí Verešová trikrát denne čerstvé jedlo a pravidelne im doma aj vypeká. Toto je jej obľúbený recept na ovocnú bublaninu, o ktorý sa podelila aj na svojom Instagrame.
Ovocná bublanina Andrei Verešovej
Potrebujete:
- 250 gramov polohrubej múky
- 250 gramov práškového cukru
- 5-6 vajec
- 1-3 balíčky vanilkového cukru
- kypriaci prášok do pečiva
- 100 ml oleja alebo roztopeného masla
- 100 ml mlieka
- ovocie podľa chuti
Postup:
- V mlieku rozmiešame cukor, žĺtky, roztopené maslo, múku s práškom do pečiva.
- Z bielok si vyšľaháme sneh a zamiešame do cesta na záver.
- Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a posypeme ovocím.
- Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 170 - 180°C dozlata.
Andreine tipy na dokonalú bublaninu:
- Práškový cukor aj múku preosieva
- Namiesto 250 gramov cukru dáva modelka iba 150 gramov
- Jej babička zvykla dávať do bublaniny namiesto obvyklých 3 vajec aj 5 až 7
- Bublaninu odporúča posypať aj mrveničkou
Aké ďalšie dobroty Andrea pripravuje vo svojej kuchyni a na čom si najradšej pochutí? Nájdete to na fotkách v našej galérii TU!
Čítajte viac z Dobrého jedla: