objednať časopis
všetky kategórie

Hoci by ste to na ňu nepovedali, pre krásnu Andreu Verešovú je varenie a pečenie vášňou. Bývalá kráľovná krásy sa podelila o svoj recept na ovocnú bublaninu a pridala aj pár trikov na jej vylepšenie...

Andrea žije dlhé roky v Prahe, kde stretla aj lásku svojho života, právnika Daniela Volopicha, s ktorým má dve deti. Pre svoju rodinu varí Verešová trikrát denne čerstvé jedlo a pravidelne im doma aj vypeká. Toto je jej obľúbený recept na ovocnú bublaninu, o ktorý sa podelila aj na svojom Instagrame.

Ovocná bublanina Andrei Verešovej

Potrebujete:

  • 250 gramov polohrubej múky
  • 250 gramov práškového cukru
  • 5-6 vajec
  • 1-3 balíčky vanilkového cukru
  • kypriaci prášok do pečiva
  • 100 ml oleja alebo roztopeného masla
  • 100 ml mlieka
  • ovocie podľa chuti

Postup:

  1. V mlieku rozmiešame cukor, žĺtky, roztopené maslo, múku s práškom do pečiva.
  2. Z bielok si vyšľaháme sneh a zamiešame do cesta na záver.
  3. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a posypeme ovocím.
  4. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 170 - 180°C dozlata.

Andreine tipy na dokonalú bublaninu:

  • Práškový cukor aj múku preosieva
  • Namiesto 250 gramov cukru dáva modelka iba 150 gramov
  • Jej babička zvykla dávať do bublaniny namiesto obvyklých 3 vajec aj 5 až 7
  • Bublaninu odporúča posypať aj mrveničkou

Aké ďalšie dobroty Andrea pripravuje vo svojej kuchyni a na čom si najradšej pochutí? Nájdete to na fotkách v našej galérii TU!

Čítajte viac z Dobrého jedla:

Kategórie