objednať časopis
všetky kategórie

Tymian, rozmarín, bazalka, medovka, šafran a veľa ďalších byliniek môžete použiť aj pri sladkom pečení s ovocím. Nádherne rozvoňajú koláč, ale aj kuchyňu, do ktorej sa všetci nahrnú a budú chcieť hneď ochutnávať.

BROSKYŇOVÝ TART TATIN SO SATUREJKOU

BROSKYŇOVÝ TART TATIN SO SATUREJKOU
BROSKYŇOVÝ TART TATIN SO SATUREJKOU
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 45-50 MINÚT

Potrebujete:

  • 170 g masla izbovej teploty
  • 50 g trstinového cukru
  • 3-4 broskyne
  • 100 g krupicového cukru
  • pol lyžičky nasekanej saturejky
  • 1 vajce L
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 150 g hladkej múky
  • 1 a štvrť lyžičky kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 125 ml mlieka
  • medovka na ozdobenie
Letná marhuľovo - tvarohová torta
Čítajte viac
Torta s GRILOVANÝMI MARHUĽAMI s tymianom: Recept zo Sladkej výzvy vám ulahodí
BROSKYŇOVÝ TART TATIN SO SATUREJKOU
BROSKYŇOVÝ TART TATIN SO SATUREJKOU
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

POSTUP:

  1. Jednu lyžicu masla roztopte a rozotrite ho po celej ploche formy s priemerom 22 cm. Formu vysypte kryštálovým trstinovým cukrom, zvyšok cukru rovnomerne vysypte na dno formy. Naň poukladajte nakrájané broskyne.
  2. V mise vyšľahajte zvyšné maslo s krupicovým cukrom na svetlú penu. Pridajte na drobno nesekanú saturejku, vajce, vanilkový extrakt a zapracujte. V druhej mise premiešajte múku, kypriaci prášok a soľ. Suché suroviny pridajte k maslovej pene a premiešajte. Nakoniec pridajte mlieko a zamiešajte.
  3. Zmes vylejte na broskyne pripravené vo forme, rovnomerne rozotrite, vložte do rúry vyhriatej na 175 °C a pečte 45-50 minút. Nechajte 10 minút chladnúť vo forme a potom opatrne preklopte na servírovací tanier. Podávajte ozdobené lístkami medovky.

Viac receptov na dezerty s bylinkami nájdete na ďalšej strane >>>

Kategórie