objednať časopis
všetky kategórie

Bylinky sú nenahraditeľnou súčasťou v každej kuchyni. Len keby tak rýchlo nevädli...

Vôňa a chuť čerstvých byliniek je neodolateľná! Dokážu výborne dochutiť varené jedlá či šaláty, no pri vysokých teplotách nevydržia príliš dlho. Nie všetci máme tú možnosť pestovať ich vo vlastných záhradkách, a tak nám neostáva nič iné ako ich kupovať v obchodných reťazcoch.

V šaláte narobia čerstvé bylinky riadnu parádu, no musia byť pekne chrumkavé.
V šaláte narobia čerstvé bylinky riadnu parádu, no musia byť pekne chrumkavé.
Zdroj: Shutterstock

Existuje ale jednoduchý a zaručený trik, ktorými stebielka byliniek udržíte čerstvé poriadne dlhú dobu, o čom informoval aj portál časpreženy.sk. Správajte sa k nim ako ku kvetinám. Stonky vložte do pohára s vodou, natiahnite cez ne igelitové vrecko, vložte do chladničky a vodu nezabudnite meniť. Uvidíte, ako vám dlho vydržia!

Voňavé bylinky potom šupnite do receptov z Dobrého jedla:

BROSKYŇOVÝ
TART TATIN SO
SATUREJKOU
Čítajte viac
To je nápad! Koláče S BYLINKAMI A OVOCÍM vám rozvoňajú domov: Skúste naše RECEPTY
Rozmarínové paličky so zemiakmi
Čítajte viac
Rozmarínové rozmary: Týmto jedlám dodá bylinka neopakovateľnú chuť
Letná marhuľovo - tvarohová torta
Čítajte viac
Torta s GRILOVANÝMI MARHUĽAMI s tymianom: Recept zo Sladkej výzvy vám ulahodí

Inšpiráciu na jedlá a dezerty s bylinkami načerpajte v našej galérii TU!