Reklama

Známy koláč ŽENSKÉ ROZMARY: Marhuľovým džemom v ňom rozhodne nešetrite!

Koláč Ženské rozmary od blogerky Lucie Grigovej.

Zdroj: Archív L.G.

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Recept naň máme od šikovnej foodblogerky Lucie Grigovej, ktorá pečie a varí bezo zvyškov. Určite si ho upečte - chutí úžasne!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Domáci MARHUĽOVÝ DŽEM pestovateľa z Duloviec: Super RECEPT!
    Zdroj: NMH

    Ak chcete ušetriť, varte z toho, čo je doma – namiesto cesty do obchodu prevetrajte zásoby v chladničke, špajze, mrazničke. Vyskladajte si podľa toho jedálny lístok na celý týždeň, ako to robím ja. Dokúpte len suroviny, ktoré chýbajú,“ radí známa foodblogerka @doposlednejomrvinky a autorka super knižky NevyhadzuJEM.

    Vyštudovaná architektka na svojom blogu ponúka inšpiratívne nápady, ako navariť zo zvyškov – jej heslom je zjesť jedlo do poslednej omrvinky. Nám sa jej prístup a parádne zvyškové recepty ohromne páčia! A vám?

    Určite si upečte známy koláč Ženské rozmary podľa jej skvelého receptu! „Marhuľový džem naň mám vždy od mojej mamy. Iba ona vie uvariť ten najlepší džem na svete! Nesmie chýbať v tomto úžasnom koláči – voláme ho Ženské rozmary."

    A čo vy? Už ste si stihli uvariť marhuľový džem z tohtoročnej úrody?

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Karinin kysnutý MARHUĽOVÝ KOLÁČ s mrveničkou po babičke: Parádny RECEPT!
      Zdroj: NMH

      Zdroj: Archív L.G.

      Koláč Ženské rozmary od blogerky Lucie Grigovej.

      Koláč Ženské rozmary

      ZA PLECH, PRÍPRAVA 45 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT

      Potrebujete:

      • 15 g čerstvého droždia
      • 100 ml mlieka
      • 45 g kryštálového cukru
      • 200 g hladkej múky
      • 100 g polohrubej múky
      • štipka soli
      • 150 g masla
      • 2 žĺtky
      • 1 pohár (320 ml) marhuľového džemu na potretie
      • 6 bielkov a 200 g práškového cukru na sneh
      • 180 g nasekaných vlašských orechov na posypanie

      POSTUP:

      1. Z droždia, mlieka a cukru zarobte kvások.
      2. V mise zmiešajte múky so soľou, pridajte maslo, žĺtky a kvások. Vypracujte tuhšie cesto, rozvaľkajte ho rovno na vymastený plech a nechajte kysnúť 20 minút. Potom cesto zapekajte 15 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
      3. Predpečené cesto potrite marhuľovým džemom a snehom z bielkov vyšľahaných nad parou s práškovým cukrom. Koláč posypte orechmi a dopekajte 15-20 minút pri 170 °C. Dobrú chuť!

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.