objednať časopis
všetky kategórie

Sviežej zelenej si doprajte bohato. Jedlo rozžiari a naštartuje vaše chute, preto by ste ju mali mať na tanieri každý deň, napríklad aj v týchto super receptoch.

HRÁŠKOVO-ŠPARGĽOVÝ KRÉM

Najlepšia polievka sezóny z hrášku a špargle.
Najlepšia polievka sezóny z hrášku a špargle.
Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek

4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT
 Potrebujete:

  • 450 g hrášku
  • 200 g zelenej špargle
  • 500 ml vody
  • 250 ml mlieka
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžicu bazalkového pesta
  • čerstvú bazalku

POSTUP

  1. Hrášok a nakrájanú špargľu zalejte vriacou vodou. Nechajte prevrieť.
  2. Pridajte bazalkové pesto a poriadne rozmiešajte. Varte na miernom ohni asi 25 minút. Odstavte a vymixujte tyčovým mixérom dohladka. Postupne pridajte maslo a najemno nasekané bazalkové lístky.
  3. Mlieko prilievajte podľa požadovanej hustoty polievky a nakoniec dochuťte soľou. Všetko krátko vymixujte na hladký krém a podávajte. 

Viac zelených receptov je na ďalšej strane >>>