HRÁŠKOVO-ŠPARGĽOVÝ KRÉM
Najlepšia polievka sezóny z hrášku a špargle.
Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek
4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT
Potrebujete:
- 450 g hrášku
- 200 g zelenej špargle
- 500 ml vody
- 250 ml mlieka
- 2 lyžice masla
- 1 lyžicu bazalkového pesta
- čerstvú bazalku
POSTUP
- Hrášok a nakrájanú špargľu zalejte vriacou vodou. Nechajte prevrieť.
- Pridajte bazalkové pesto a poriadne rozmiešajte. Varte na miernom ohni asi 25 minút. Odstavte a vymixujte tyčovým mixérom dohladka. Postupne pridajte maslo a najemno nasekané bazalkové lístky.
- Mlieko prilievajte podľa požadovanej hustoty polievky a nakoniec dochuťte soľou. Všetko krátko vymixujte na hladký krém a podávajte.
Viac zelených receptov je na ďalšej strane >>>