Dokonalá na nedeľu: KELOVÁ POLIEVKA s hovädzím mäsom
Nedeľa sa bez polievky nezaobíde. Kelová polievka s hovädzím mäsom je skvelá voľba!
- 65 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 4 ksplátky hovädzej sviečkovice
- 1,5 lmäsového vývaru z kocky
- pol kshlávky kelu
- 6-8 ksružičkového kelu
- 2 ksmrkvy
- 2 kszemiaky
- 2 ksstonky zeleru
- 1 lyžicadrvenej rasce
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 1 ksolej
Postup
krok
Na rozohriatom oleji opečte mäso nakrájané na tenké slížiky. Zalejte ho horúcim vývarom a varte 15 minút.
krok
Kel rozoberte na listy, opláchnite, osušte a pokrájajte. Ružičkový kel zbavte vrchných listov a rozkrojte na polovice, prípadne na štvrtiny. Očistenú mrkvu pokrájajte na kolieska, zemiaky na kocky a zelerové stonky na menšie kúsky.
krok
Do vývaru s mäsom pridajte nakrájaný kel, mrkvu, zemiaky a stonkový zeler. Ochuťte rascou, soľou, čiernym korením a varte ešte asi 20 minút.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
