objednať časopis
všetky kategórie

Z chrenu, reďkovky, kapusty, cvikly, s jarnou cibuľkou... Päť receptov, ktoré vás nesklamú!

CHRENOVÉ PLACKY S AVOKÁDOM, GRAVLAXOM A POŠÍROVANÝM VAJÍČKOM

Chrenové placky s lososom a vajíčkom
Zdroj: DOBRÉ JEDLO/Natália Jablonková

2 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT

POTREBUJETE:

Na placky:

  • 500 g zemiakov
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 vajce
  • 2 lyžičky smotanového chrenu (alebo čerstvého chrenu)
  • malá viazanička pažítky
  • soľ, mleté biele korenie
  • slnečnicový olej

Na pošírované vajíčka:

  • 2 lyžice bieleho vínneho octu
  • 2 vajcia
  • soľ, mleté čierne korenie

Na servírovanie:

  • 150 g gravlaxu (alebo údeného lososa)
  • 1 zrelé avokádo
  • kôra a šťava z polovice citróna
  • maldonská soľ, mleté biele korenie

Postup receptu nájdete na ďalšej strane >>>