CHRENOVÉ PLACKY S AVOKÁDOM, GRAVLAXOM A POŠÍROVANÝM VAJÍČKOM
Zdroj: DOBRÉ JEDLO/Natália Jablonková
2 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT
POTREBUJETE:
Na placky:
- 500 g zemiakov
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 vajce
- 2 lyžičky smotanového chrenu (alebo čerstvého chrenu)
- malá viazanička pažítky
- soľ, mleté biele korenie
- slnečnicový olej
Na pošírované vajíčka:
- 2 lyžice bieleho vínneho octu
- 2 vajcia
- soľ, mleté čierne korenie
Na servírovanie:
- 150 g gravlaxu (alebo údeného lososa)
- 1 zrelé avokádo
- kôra a šťava z polovice citróna
- maldonská soľ, mleté biele korenie
Postup receptu nájdete na ďalšej strane >>>