Postup

 krok

Klobásu nakrájajte na drobné kocky a opečte na troche oleja. Nechajte mierne vychladnúť.

 krok

Cibuľu nakrájajte nadrobno a poduste do sklovita na oleji. Medzitým najemno nastrúhajte očistené zemiaky. Vo väčšej mise ich zmiešajte s podusenou cibuľou, uvarenou ryžou, vajcami, opečenou klobásou a prelisovaným cesnakom. Ochuťte sušeným majoránom, mletým čiernym korením a soľou.

 krok

Zmes dobre premiešajte a rozotrite na vymastený a vysypaný plech. Pečte vo vyhriatej rúre 40 až 45 minút pri teplote 190 °C, kým sa na povrchu nevytvorí zlatistá kôrka. Baba chutí teplá i studená najlepšie s cesnakovou alebo kyslou polievkou, prípadne s acidofilným mliekom.

Kategórie