Milujeme toto obdobie! Na trhu, v obchode a už aj v záhradke to hýri farbami a vôňou jari a už aj leta. Radosť variť! Eline dobroty patria medzi naše obľúbené... poďte do nich.
Viac inšpirácií talentovanej foodblogerky Ely Krídlovej nájdete na jej blogu www.zosrdcadohrnca.sk
Polievka z jarnej zeleniny
Ak máte zvyšný vývar z varenia inej zeleniny, použite ho do polievky namiesto vody.
Zdroj: Ela Krídlová
2 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 2 mladé cibuľky
- 3 malé mrkvy
- 1 kaleráb
- bobkový list, kurkuma, mletá červená paprika
- 3 zemiaky
- za hrsť hrášku
- soľ, čierne korenie
- olej
- zelerová alebo petržlenová vňať na ozdobu
POSTUP:
- V hrnci na troche oleja opečte nakrájanú mladú cibuľku, mrkvu a kaleráb. Okoreňte, pridajte pol lyžičky kurkumy aj mletej papriky, bobkový list a hneď zalejte vodou (asi 700 ml), aby paprika nezhorkla.
- Polievku priveďte do varu, osoľte a pridajte zemiaky nakrájané na kocky. Varte, kým zemiaky takmer zmäknú. Asi päť minút pred koncom varenia primiešajte aj hrášok. Polievku servírujte ozdobenú nasekanou vňaťou.