objednať časopis
všetky kategórie

Večera na viac dní? Páči sa, tu sú 3 Eline skvelé recepty!

Milujeme toto obdobie! Na trhu, v obchode a už aj v záhradke to hýri farbami a vôňou jari a už aj leta. Radosť variť! Eline dobroty patria medzi naše obľúbené... poďte do nich.

Viac inšpirácií talentovanej foodblogerky Ely Krídlovej nájdete na jej blogu www.zosrdcadohrnca.sk

Polievka z jarnej zeleniny

Ak máte zvyšný vývar z varenia inej zeleniny, použite ho do polievky namiesto vody.
Ak máte zvyšný vývar z varenia inej zeleniny, použite ho do polievky namiesto vody.
Zdroj: Ela Krídlová

2 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT

Potrebujete:

  • 2 mladé cibuľky
  • 3 malé mrkvy
  • 1 kaleráb
  • bobkový list, kurkuma, mletá červená paprika
  • 3 zemiaky
  • za hrsť hrášku
  • soľ, čierne korenie
  • olej
  • zelerová alebo petržlenová vňať na ozdobu
Božské šamrole ako zo špičkovej cukrárne u vás doma.
Čítajte viac
Fantastické ŠAMROLE najlepšieho cukrára: Josef Maršálek vás ich naučí robiť TIP TOP! (VIDEO)

POSTUP:

  1. V hrnci na troche oleja opečte nakrájanú mladú cibuľku, mrkvu a kaleráb. Okoreňte, pridajte pol lyžičky kurkumy aj mletej papriky, bobkový list a hneď zalejte vodou (asi 700 ml), aby paprika nezhorkla.
  2. Polievku priveďte do varu, osoľte a pridajte zemiaky nakrájané na kocky. Varte, kým zemiaky takmer zmäknú. Asi päť minút pred koncom varenia primiešajte aj hrášok. Polievku servírujte ozdobenú nasekanou vňaťou.

Článok s receptami pokračuje na ďalšej strane >>>

Kategórie