Suroviny
Potrebujeme:
- 600 gzemiakov
- 200 gzelených a žltých fazuliek
- 600 gkuracích pŕs
- 1 ksza hrsť poľného šalátu
Na chrenové pesto:
- 2 hrstebazalkových listov
- 60 mlolivového oleja
- 1-2 lyžicechrenu
- 2 lyžicevlašských orechov
- 2 lyžicenastrúhaného parmezánu
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
Postup
krok
Zemiaky očistite a dajte do hrnca so studenou vodou. Uveďte do varu, pridajte soľ a varte 15-20 minút. Sceďte. V druhom hrnci uvarte fazuľky. Sceďte a prudko ochlaďte v miske s ľadovými kockami, aby si zachovali farbu.
krok
Kým sa zemiaky varia, urobte chrenové pesto: Listy bazalky dohladka rozmixujte s olejom, pridajte najemno nastrúhaný chren, dobre podrvené vlašské orechy (predtým nasucho opražené na panvici) a najemno nastrúhaný parmezán. Osoľte a okoreňte.
krok
Kuracie mäso nakrájané na tenšie plátky osoľte, okoreňte grilovacím korením a na grilovacej panvici opečte z každej strany.
krok
Zemiaky vyberte a nakrájate na plátky. Dajte do misy a zmiešajte s fazuľkami a chrenovým pestom. Podávajte s grilovaným mäsom a listami polníčka.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Máte radi perky so slivkovým lekvárom?

Máte radi plnenú cuketu? Vyskúšajte ju s quinoou.
