Postup

 krok

Rúru predhrejte na 200 °C. Kura rozporciujte na 12 častí a dajte do misy. Pridajte 1 lyžičku oleja, nové korenie a trochu soli. Dôkladne premiešajte s kuracím mäsom. Poukladajte na pekáč a pečte 30 minút. Vyberte, pokvapkajte agátovým medom a pečte ešte 5 minút. Potom nechajte 30 minút odležať.

 krok

Zatiaľ ošúpte sladké zemiaky a nakrájajte ich na kocky. Očistenú cibuľu nakrájajte na kolieska. Nasypte na plech, pridajte cesnakové strúčiky aj so šupou, zvyšok oleja, osoľte a okoreňte. Premiešajte a pečte vo vyhriatej rúre domäkka. Nechajte asi 30 minút odstáť.

 krok

Pripravte dresing: Do uzatváracieho pohára dajte olej, med, citrónovú šťavu aj kôru a koriander. Uzavrite a dôkladne pretrepte. Nakoniec dresing osoľte a okoreňte.

 krok

Kuracie mäso podávajte na pečenej zelenine s čerstvým špenátom a bylinkami. Na záver pokvapkajte pripraveným dresingom.