Ľahké pochutenie: ŠALÁT S KURACÍM MÄSOM a medovým dresingom
Na horúci deň je tento šalát s kuracím mäsom a lahodným medovým dresingom ako stvorený!
- 75 min.
- porcie: 6
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 kskura
- 3 lyžiceolivového oleja
- 2 lyžicenového korenia
- 1 lyžicaagátového medu
- 750 gsladkých zemiakov
- 1 kscibuľa
- 12 ksstrúčikov cesnaku
- 50 gbaby špenátu
- 1 ksza hrsť petržlenovej vňate, mäty a koriandra
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
Na dresing:
- 4 lyžiceolivového oleja
- 1 lyžicamedu
- 1 lyžicačerstvej citrónovej kôry
- 1 ksšťava z pol citróna
- 1 lyžicanasekaného koriandra
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
Postup
krok
Rúru predhrejte na 200 °C. Kura rozporciujte na 12 častí a dajte do misy. Pridajte 1 lyžičku oleja, nové korenie a trochu soli. Dôkladne premiešajte s kuracím mäsom. Poukladajte na pekáč a pečte 30 minút. Vyberte, pokvapkajte agátovým medom a pečte ešte 5 minút. Potom nechajte 30 minút odležať.
krok
Zatiaľ ošúpte sladké zemiaky a nakrájajte ich na kocky. Očistenú cibuľu nakrájajte na kolieska. Nasypte na plech, pridajte cesnakové strúčiky aj so šupou, zvyšok oleja, osoľte a okoreňte. Premiešajte a pečte vo vyhriatej rúre domäkka. Nechajte asi 30 minút odstáť.
krok
Pripravte dresing: Do uzatváracieho pohára dajte olej, med, citrónovú šťavu aj kôru a koriander. Uzavrite a dôkladne pretrepte. Nakoniec dresing osoľte a okoreňte.
krok
Kuracie mäso podávajte na pečenej zelenine s čerstvým špenátom a bylinkami. Na záver pokvapkajte pripraveným dresingom.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
