Vynikajúce KAKAOVÉ KOLÁČIKY s karamelom: Rozvoňajú vám domov!
14. 12. 2024, 17:01

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Drobného pečiva počas sviatkov nikdy nie je dosť. Kakaové koláčiky upečte vopred aj z dvoch dávok, aby vám na Vianoce naozaj niečo z nich ostalo!
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
27 fotografiíPrejsť do galérie
Po týchto kakaových koláčikoch s karamelom od cukrárky Dobrého jedla Veroniky Kollárovej sa u vás doma len tak zapráši!
Zdroj: Laura Witteková
Kakaové koláčiky s karamelom chutia ako sen - výborný recept!
Kakaové koláčiky s karamelom
20 až 25 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT + CHLADENIE, PEČENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
Na cesto:
- 280 g hladkej múky
- 30 g kakaa holandského typu
- 120 g práškového cukru
- štvrť lyžičky kypriaceho prášku
- štipka soli
- 200 g masla
- 1 vajce
Na karamel:
- 200 g cukru
- 2 lyžice vody
- 150 ml šľahačkovej smotany
- soľ
Na ozdobenie:
- 50 g tmavej čokolády
- vločková soľ
POSTUP:
- Na cesto zmiešajte múku, kakao, cukor, kypriaci prášok a štipku soli. Pridajte studené maslo a vajce a vypracujte hladké cesto. Zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte v chladničke aspoň 2 hodiny.
- Cesto vyvaľkajte na jemne pomúčenej doske na hrúbku 3 mm. Pomocou noža alebo radielka narežte na štvorce a tie prekrojte na trojuholníky. Poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 180 °C pečte približne 10 minút. Nechajte úplne vychladnúť na plechu.
- Na karamel roztopte cukor s 2 lyžicami vody v širokom hrnci a nechajte skaramelizovať dozlatista. Opatrne vlejte zohriatu smotanu a varte približne minútu. Odstavte, zamiešajte soľ podľa chuti a nechajte pri izbovej teplote vychladnúť.
- Karamelový krém preložte do cukrárskeho vrecka, odstrihnite špičku a naneste na polovicu trojuholníkov. Prikryte druhým trojuholníkom.
- Čokoládu roztopte nad vodnou parou, preložte ju do cukrárskeho vrecka s tenkou špičkou a ozdobte trojuholníčky. Jemne posypte vločkovou soľou. Dobrú chuť!