Reklama

Vynikajúce KAKAOVÉ KOLÁČIKY s karamelom: Rozvoňajú vám domov!

Kakaové koláčiky s karamelom chutia ako sen - výborný recept!

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Drobného pečiva počas sviatkov nikdy nie je dosť. Kakaové koláčiky upečte vopred aj z dvoch dávok, aby vám na Vianoce naozaj niečo z nich ostalo!

Po týchto kakaových koláčikoch s karamelom od cukrárky Dobrého jedla Veroniky Kollárovej sa u vás doma len tak zapráši!

Zdroj: Laura Witteková

Kakaové koláčiky s karamelom chutia ako sen - výborný recept!

Kakaové koláčiky s karamelom

20 až 25 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT + CHLADENIE, PEČENIE 10 MINÚT

Potrebujete:

Na cesto:

  • 280 g hladkej múky
  • 30 g kakaa holandského typu
  • 120 g práškového cukru
  • štvrť lyžičky kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 200 g masla
  • 1 vajce

Na karamel:

  • 200 g cukru
  • 2 lyžice vody
  • 150 ml šľahačkovej smotany
  • soľ

Na ozdobenie:

  • 50 g tmavej čokolády
  • vločková soľ

POSTUP:

  1. Na cesto zmiešajte múku, kakao, cukor, kypriaci prášok a štipku soli. Pridajte studené maslo a vajce a vypracujte hladké cesto. Zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte v chladničke aspoň 2 hodiny.
  2. Cesto vyvaľkajte na jemne pomúčenej doske na hrúbku 3 mm. Pomocou noža alebo radielka narežte na štvorce a tie prekrojte na trojuholníky. Poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 180 °C  pečte približne 10 minút. Nechajte úplne vychladnúť na plechu.
  3. Na karamel roztopte cukor s 2 lyžicami vody v širokom hrnci a nechajte skaramelizovať dozlatista. Opatrne vlejte zohriatu smotanu a varte približne minútu. Odstavte, zamiešajte soľ podľa chuti a nechajte pri izbovej teplote vychladnúť.
  4. Karamelový krém preložte do cukrárskeho vrecka, odstrihnite špičku a naneste na polovicu trojuholníkov. Prikryte druhým trojuholníkom.
  5. Čokoládu roztopte nad vodnou parou, preložte ju do cukrárskeho vrecka s tenkou špičkou a ozdobte trojuholníčky. Jemne posypte vločkovou soľou. Dobrú chuť!

Autori článku

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.
Výber pre vás