Reklama

Viki Ráková má SUPER RECEPT na bezlepkový OVOCNÝ KOLÁČIK: Stačí vám naň 5 surovín!

Bezlepkový koláčik Viki Rákovej chutí fantasticky!

Zdroj: https://www.instagram.com/p/C68bFuGt9u_/

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Obľúbená herečka je tiež veľmi dobrá kuchárka aj pekárka. Jej recepty si ľudia zamilovali, lebo sú jednoduché, nenáročné na suroviny a rýchle. No a tento parádny ovocný koláčik patrí do tej istej kategórie - zachutí všetkým, nielen bezlepkáčom.

A bodaj by sa jej tak skvelo nevarilo, keď má doma takú nádhernú kuchyňu, zariadenú vo vidieckom štýle, a dvoch malých pomocníkov. Len sa pozrite!

Najnovšie sa na svojom Instagrame pochválila týmto bleskovým a úplne jednoduchým koláčikom z 5 surovín a úplne bez lepku. Ovocie naň môžete použiť hocaké, aké máte doma, hodia sa najmä čerešne, čučoriedky, maliny...

Ovocno-makový koláčik bez lepku

Zdroj: https://www.instagram.com/p/C68bFuGt9u_/

Bezlepkový koláčik Viki Rákovej chutí fantasticky!

MENŠIA FORMA, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE
Potrebujete:

  • 3 vajíčka- zvlášť bielky (vyšľahané) a žĺtky
  • 130 g mletého maku
  • 1 jablkovú výživu
  • 1 lyžičku trstinového cukru
  • ovocie podľa chuti (čerešne, drobné ovocie)
Anketa

Upečiete Vikin chutný koláčik?

  • Áno85%
  • Nie14%
  • Už aj sa doň pustím!0%

Hlasovanie bolo ukončené

POSTUP:

  1. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Mak, žĺtky, cukor a výživu zmiešajte a opatrne pridajte vyšľahané bielky. Cesto prelejte do vymastenej formy.
  2. Navrch poukladajte ovocie a vložte do predhriatej rúry na 175 stupňov. Pečte 20 minút a máte hotovo!

Autor článku

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.