Logo
Reklama

Veľkonočná SLADKÁ BABA: Upečte ju ako gazdinky spod Poľany, my sme ju zbaštilu celú!

Ženy z folklórneho súboru Detvan pripravili pre čitateľov mesačníka Dobré Jedlo niekoľko tradičných veľkonočných pokrmov z oblasti Detvy. Na snímke je koláč - baba s hrozienkami.

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Reklama

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

„Sladká baba je veľmi vďačná. Napríklad deti ju ľúbia s kakaom na raňajky, no môžete ňou zajedať aj polievku či kapustnicu. Naše staré mamy nás naučili nahrádzať ňou chlieb,“ vysvetľuje pani Mária spod Poľany. Pustite sa do nej! My sme si oblízali všetky prsty...

Diskusia

(0)

Autor článku

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.
Výber pre vás