Reklama

Chutné VEĽKONOČNÉ CUPCAKES ohúria šibačov: Upečiete ich ľavou-zadnou!

Veľkonočné cupcaky

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Veronika Kollárová

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Kus koláča od korbáča... Keď pýtajú, tak im doprajte! Každý šibač, či polievač si zaslúži roztomilú malú tortičku - cupcake. Ukryte do neho milé prekvapenie, jednoducho ozdobte a o výslužku na veľkonočný pondelok máte postarané!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:22
Remaining Time 0:22
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Manuál do kuchyne: Váženie bez váhy šálkou či lyžicou

    Veľkonočné cupcaky

    12 KUSOV, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Naša cukrárka Veronika zapojila do pečenia lahodných minitortičiek aj svojich dvoch synov. Zapojte do roboty aj vašich drobcov a sladké cupcaky budete mať hotové ešte rýchlejše!

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 1 vajce izbovej teploty
    • 1 lyžička vanilkového extraktu
    • 65 g masla izbovej teploty
    • 100 g trstinového cukru
    • 140 g hladkej špaldovej múky
    • 1 lyžička kypriaceho prášku
    • pol lyžičky sódy bikarbóny
    • štipka soli
    • 150 ml cmaru
    • 12 čokoládových vajíčok

    Na mascarponový krém:

    • 250 g mascarpone
    • 2 lyžice práškového cukru
    • 1/3 lyžičky mletej vanilky
    • 150 ml šľahačkovej smotany
    • čokoládové vajíčka na ozdobu
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:46
    Remaining Time 0:46
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Veľkonočná torta s karamelom od Ďoďa do Sladkej výzvy

      POSTUP:

      Do misy dajte vajce, vanilkový extrakt, maslo, prisypte cukor a vyšľahajte na svetlú penu.

      Pridajte preosiatu múku s kypriacim práškom, so sódou bikarbónou, štipkou soli, vlejte cmar a vymiešajte hladké cesto.

      Košíčky na mafiny naplňte cestom do 2/3.

      Do stredu každého košíčka vtlačte čokoládové vajíčko. 

      Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 12-15 minút, aby povrch koláčikov bol zlatistý. Nechajte ich vychladnúť.

      Pripravte krém: V mise prešľahajte mascarpone s cukrom a vanilkou. Prilejte smotanu a vyšľahajte do pevných špičiek. Krém vložte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a naneste na vychladnuté mafiny.

      Ozdobte farebnými vajíčkami.

      Vyskúšajte aj ďalšie naše veľkonočné recepty:

      Autor článku

      Veronika Kollárová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.