„Hoci som vášnivý čokoholik, vôňu a zvuk čerstvo upečeného chleba u mňa zrejme netromfne ani tá najkvalitnejšia čokoláda,“ usmieva sa skúsená cukrárka a porotkyňa novej šou RTVS Pečie celé Slovensko Jozefína Zaukolcová. My jej rozumieme. A vy?

Mať doma vlastný chlieb nie je zložitá veda, zato obrovská výhoda. Jožka (málokto ju volá inak) nás v tom utvrdzuje v Púchove, kde učí pekárske remeslo stredoškolákov.„Domáci chlieb je váš, pre vašich blízkych. Zamiesili ste ho svojimi rukami, pohrali ste sa s ním, a keď je upečený, starostlivo ho zabalíte do šatky. Vážite si ho viac než ten z obchodu,“ vysvetľuje, keď sa s jej šikovnými študentkami púšťame do práce s chlebom. A prečo miluje najviac zemiakový? „Zemiak dodá chlebu vláčnosť, lebo klasické kysnuté cesto má tendenciu vysychať. Takto vám vydrží v top forme pokojne tri dni...

JOŽKIN FANTASTICKÝ CHLEBÍK SI UPEČTE PODĽA NÁŠHO VIDEA:

Nech sa vám vydarí a dobrú chuť! Viac receptov z PEČIE CELÉ SLOVENSKO nájdete v DOBROM JEDLE, ktoré je práve v predaji.

A viac o Jožke a šou Pečie celé Slovensko si prečítajte na ďalšej strane..