Makové rezy s brusnicovým džemom

stredný plech 30 x 40 cm

Potrebujete:

  • 210 g hladkej múky
  • 3 lyžičky kypriaceho prášku
  • 2 lyžičky postrúhanej citrónovej kôry
  • 200 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 4 lyžice vody
  • 120 g celého maku
  • 100 g brusnicového džemu
  • brusnicový džem
  • plátky citróna na ozdobenie

Na krém:

  • 500 ml mlieka
  • 2 balíčky pudingového prášku s citrónovou príchuťou
  • 200 g masla
  • 120 g práškového cukru
  • 2 lyžičky vanilínového cukru

POSTUP:

1. Žĺtky s vodou a cukrom vyšľahajte do hustej peny. Pridajte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom, makom, citrónovou kôrou a premiešajte. Nakoniec zľahka vmiešajte sneh z bielkov.

2. Pripravte krém: Do 350 ml vriaceho mlieka pridajte zvyšné mlieko, v ktorom ste rozmiešali pudingové prášky a uvarte hustý puding. Puding miešajte do vychladnutia. Maslo s práškovým a vanilínovým cukrom vymiešajte do peny, do ktorej postupne vmiešajte puding.  

3. Cesto rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri teplote 175 °C asi 20 minút. Teplý plát natrite džemom. Krém nanášajte až na vychladnutý plát. Odložte na 2 hodiny do chladu. Každý rez ozdobte brusnicovým džemom a plátkom citróna.

Viac receptov je na ďalšej strane >>>