Makové rezy s brusnicovým džemom
stredný plech 30 x 40 cm
Potrebujete:
- 210 g hladkej múky
- 3 lyžičky kypriaceho prášku
- 2 lyžičky postrúhanej citrónovej kôry
- 200 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 4 lyžice vody
- 120 g celého maku
- 100 g brusnicového džemu
- brusnicový džem
- plátky citróna na ozdobenie
Na krém:
- 500 ml mlieka
- 2 balíčky pudingového prášku s citrónovou príchuťou
- 200 g masla
- 120 g práškového cukru
- 2 lyžičky vanilínového cukru
POSTUP:
1. Žĺtky s vodou a cukrom vyšľahajte do hustej peny. Pridajte preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom, makom, citrónovou kôrou a premiešajte. Nakoniec zľahka vmiešajte sneh z bielkov.
2. Pripravte krém: Do 350 ml vriaceho mlieka pridajte zvyšné mlieko, v ktorom ste rozmiešali pudingové prášky a uvarte hustý puding. Puding miešajte do vychladnutia. Maslo s práškovým a vanilínovým cukrom vymiešajte do peny, do ktorej postupne vmiešajte puding.
3. Cesto rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri teplote 175 °C asi 20 minút. Teplý plát natrite džemom. Krém nanášajte až na vychladnutý plát. Odložte na 2 hodiny do chladu. Každý rez ozdobte brusnicovým džemom a plátkom citróna.
Viac receptov je na ďalšej strane >>>