Logo
Reklama

KOLÁČE plné SLIVIEK A BROSKÝŇ: V našej redakcii sa po nich zaprášilo!

Luxemburský slivkový koláč

recept: 
PRE CELÚ RODINU, PRÍPRAVA
A CHLADENIE 50 MINÚT,
PEČENIE 35-40 MINÚT
• 125g zmäknutého masla
• 50g práškového
trstinového cukru
• 1 vajce izbovej teploty
• 250g polohrubej
špaldovej múky
• štipka soli
• škoricový med
• 750g sliviek
• tuk na vymastenie a múka
na posypanie formy
1. Z masla, cukru, vajca,
múky a štipky soli vymieste
cesto a dajte na pol hodiny
do chladničky.
2. Vychladnuté cesto rozvaľkajte
a opatrne preložte
do vymastenej a múkou
vysypanej koláč

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Reklama

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Sú neskutočne šťavnaté, sladučké od zdravého ovocia a voňavé aj po vanilke či limetke. Upečte doma všetky!

Diskusia

(0)

Autor článku

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.
Výber pre vás