Hráškovo-špargľový krém: Recept na skutočne jarnú polievočku
Hrášok a špargľa si náramne rozumejú. Presvedčia vás o tom v tejto lahodnej polievke.
- 20 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 mlvody
- 250 mlmlieka
- 450 ghrášku
- 200 gšpargle
- 2 lyžicemasla
- 1 lyžicabazalkového pesta
- 1 ksčerstvú bazalku
Postup
krok
Hrášok a nakrájanú špargľu zalejte vriacou vodou. Nechajte prevrieť.
krok
Pridajte bazalkové pesto a poriadne rozmiešajte. Varte na miernom ohni asi 25 minút. Odstavte a vymixujte tyčovým mixérom dohladka. Postupne pridajte maslo a najemno nasekané bazalkové lístky.
krok
Mlieko prilievajte podľa požadovanej hustoty polievky a nakoniec dochuťte soľou. Všetko krátko vymixujte na hladký krém a podávajte.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
