Špargľový šalát so šunkou a vajíčkom
2 porcie, príprava 10 minút
Špargľový šalát so šunkou a vajíčkom.
Zdroj: Shutterstock
POTREBUJETE:
- 400 g zelenej špargle
- 2 vajcia natvrdo
- 4-6 plátkov sušenej šunky
- 1 červená cibuľa
- čerstvá bazalka
- mleté farebné korenie, soľ
Na zálievku:
- 1 lyžica olivového oleja (prípadne ochutený bazalkou)
- pol lyžičky dijonskej horčice
- pol lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžička ryžového alebo čakankového sirupu
- soľ, čerstvo mleté korenie
POSTUP:
- Špargľu v spodnej polovici očistite škrabkou a dajte na 3- 4 minúty variť do mierne osolenej vody. Vyberte a schlaďte v studenej vode.
- Medzitým vymiešajte zálievku z uvedených surovín.
- Do misy vložte na väčšie kusy nakrájanú špargľu, prekrojené vajíčka, natrhanú šunku, cibuľu nakrájanú na kolieska, osoľte, okoreňte a zľahka premiešajte so zálievkou. Podávajte s lístkami bazalky.
Recepty pokračujú na ďalšej strane >>>