objednať časopis
všetky kategórie

Biela, zelená i fialová, patrí medzi prvú jarnú zeleninu, ktorá ozvláštni a osvieži váš jedálny lístok. Určite jej dajte šancu!

Špargľový šalát so šunkou a vajíčkom

2 porcie, príprava 10 minút

Špargľový šalát so šunkou a vajíčkom.
Špargľový šalát so šunkou a vajíčkom.
Zdroj: Shutterstock

POTREBUJETE:

  • 400 g zelenej špargle
  • 2 vajcia natvrdo
  • 4-6 plátkov sušenej šunky
  • 1 červená cibuľa
  • čerstvá bazalka
  • mleté farebné korenie, soľ

Na zálievku:

  • 1 lyžica olivového oleja (prípadne ochutený bazalkou)
  • pol lyžičky dijonskej horčice
  • pol lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžička ryžového alebo čakankového sirupu
  • soľ, čerstvo mleté korenie

POSTUP:

  1. Špargľu v spodnej polovici očistite škrabkou a dajte na 3- 4 minúty variť do mierne osolenej vody. Vyberte a schlaďte v studenej vode.
  2. Medzitým vymiešajte zálievku z uvedených surovín.
  3. Do misy vložte na väčšie kusy nakrájanú špargľu, prekrojené vajíčka, natrhanú šunku, cibuľu nakrájanú na kolieska, osoľte, okoreňte a zľahka premiešajte so zálievkou. Podávajte s lístkami bazalky.

Recepty pokračujú na ďalšej strane >>>