Zachránila už nejednu gazdinku. Sterilizovaná fazuľa je prvá pomoc, vďaka ktorej sa vždy podarí ukuchtiť rýchlo niečo chutné. Otestovali sme pre vás tú červenú. Ani jednou z nich obed nepokazíte, ale ktorá je pre nás víťaz?
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Naozaj ŠTÍHLY CHLIEB: Upečte si s nami chutný LAVAŠ! TEASER
Hodnotili
ĽUBOŠ MEGO
Sterilizovaná fazuľa má ohromné prednosti pred čerstvou, najmä čo sa týka pohodlnosti prípravy a dostupnosti. Používam ju všade tam, kde hrá doplnkovú úlohu. Uprednostňujem fazuľu v skle, prípadne konzervovanú a upravenú na pare, ktorá pôsobí čerstvejšie a sviežejšie.
TATIANA KUBICOVÁ
Keď si narýchlo zmyslím, že idem variť niečo s fazuľou, tá z konzervy je stávka na istotu. Používam ju do šalátov, do mexických špecialít a chutná zeleninová polievka je z nej uvarená za chvíľočku.
Celkový dojem: Veľká sýtočervená fazuľa má hustý, výrazne sladký nálev. Fazuľa nie je veľmi popraskaná, má hrubšiu a pevnejšiu šupku, ktorá môže niekomu prekážať. Je dobre uvarená, vnútri krémová, no pre sladkú chuť nemusí každému vyhovovať.
Celkový dojem: Menšia tmavohnedá fazuľa má stredne hustý nálev, ktorý je iba mierne slaný a príliš chuťovo neutrálny, čo je na škodu. Fazuľa je uvarená „al dente“, je krémová, ale nie je dochutená. Takisto hrubšia šupka nemusí každému vyhovovať. No vďaka svojej nevýraznej chuti má táto fazuľa univerzálnejšie využitie a je vhodná aj na sladké pečenie.
Celkový dojem: Väčšia tmavočervená fazuľa so stredne hustým nálevom, ktorý je nevýrazný a má netypickú a nečakanú kovovú chuť. Fazuľa je správne a rovnomerne uvarená, iba mierne popraskaná, jemne sladká a chuťovo skôr neutrálna.
Celkový dojem: Fazuľa tmavočervenej farby má primerane slaný nálev, v ktorom nebadať podiel pridaného cukru. Fazuľa s krémovou a maslovou konzistenciou je síce z veľkej časti popraskaná, je však dobre a domäkka uvarená. Chuť je neutrálna, ale prirodzená.