Reklama

TEST ČERVENEJ FAZULE z konzervy: V zásobách nesmie chýbať

Červená fazuľa

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Zachránila už nejednu gazdinku. Sterilizovaná fazuľa je prvá pomoc, vďaka ktorej sa vždy podarí ukuchtiť rýchlo niečo chutné. Otestovali sme pre vás tú červenú. Ani jednou z nich obed nepokazíte, ale ktorá je pre nás víťaz?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Naozaj ŠTÍHLY CHLIEB: Upečte si s nami chutný LAVAŠ! TEASER

    Hodnotili

    ĽUBOŠ MEGO

    Sterilizovaná fazuľa má ohromné prednosti pred čerstvou, najmä čo sa týka pohodlnosti prípravy a dostupnosti. Používam ju všade tam, kde hrá doplnkovú úlohu. Uprednostňujem fazuľu v skle, prípadne konzervovanú a upravenú na pare, ktorá pôsobí čerstvejšie a sviežejšie.

    TATIANA KUBICOVÁ

    Keď si narýchlo zmyslím, že idem variť niečo s fazuľou, tá z konzervy je stávka na istotu. Používam ju do šalátov, do mexických špecialít a chutná zeleninová polievka je z nej uvarená za chvíľočku.

    Test pokračuje na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      DIÉTA vojvodkyne Kate: Ako schudla po troch pôrodoch?_teaser

      FRESHONA ČERVENÁ FAZUĽA KIDNEY V SLADKOSLANOM NÁLEVE

      Zdroj: Laura Witteková

      Test červenej fazule

      255 g (pevný podiel)/410 g/0,59 eura

      Zloženie: fazuľa kidney, pitná voda, cukor, jedlá soľ, modifikovaný škrob kukuričný, antioxidant: kyselina askorbová

      Celkový dojem: Veľká sýtočervená fazuľa má hustý, výrazne sladký nálev. Fazuľa nie je veľmi popraskaná, má hrubšiu a pevnejšiu šupku, ktorá môže niekomu prekážať. Je dobre uvarená, vnútri krémová, no pre sladkú chuť nemusí každému vyhovovať.

      Test pokračuje na ďalšej strane >>>

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        TEASER: Hustá FAZUĽOVICA s KVAKOU a údeným: Polievka na zimu

        NATURFARM FAZUĽA ČERVENÁ V SLANOM NÁLEVE

        Zdroj: Laura Witteková

        Test červenej fazule

        240 g (pevný podiel)/400 g/1,45 eura

        Zloženie: červená fazuľa, voda, soľ

        Celkový dojem: Menšia tmavohnedá fazuľa má stredne hustý nálev, ktorý je iba mierne slaný a príliš chuťovo neutrálny, čo je na škodu. Fazuľa je uvarená „al dente“, je krémová, ale nie je dochutená. Takisto hrubšia šupka nemusí každému vyhovovať. No vďaka svojej nevýraznej chuti má táto fazuľa univerzálnejšie využitie a je vhodná aj na sladké pečenie.

        Test pokračuje na ďalšej strane >>>

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          KOLOŽVÁRSKA KAPUSTA: A je navarené na niekoľko dní! TEASER

          CLEVER ČERVENÁ KIDNEY FAZUĽA V SLADKOSLANOM NÁLEVE

          Zdroj: Laura Witteková

          Test červenej fazule

          255 g (pevný podiel)/410 g/0,55 eura

          Zloženie: červená kidney fazuľa 62,2 %, pitná voda, cukor, jedlá soľ

          Celkový dojem: Väčšia tmavočervená fazuľa so stredne hustým nálevom, ktorý je nevýrazný a má netypickú a nečakanú kovovú chuť. Fazuľa je správne a rovnomerne uvarená, iba mierne popraskaná, jemne sladká a chuťovo skôr neutrálna.

          Test pokračuje na ďalšej strane >>>

          ×
          Video Player is loading.
          Stream Type LIVE
          Advertisement
          Current Time 0:00
          Duration 0:00
          Remaining Time 0:00
          Loaded: 0%
            • Chapters
            • descriptions off, selected
            • subtitles off, selected
            TEASER: Teľací REZEŇ so šalátom: Takto bude chutiť presne ako z Viedne

            VÍŤAZ TESTU: GIANA ČERVENÁ FAZUĽA V SLADKOSLANOM NÁLEVE

            Zdroj: Laura Witteková

            Test červenej fazule

            240 g (pevný podiel)/400 g/0,59 eura

            Zloženie: červená fazuľa, pitná voda, cukor, jedlá soľ

            Celkový dojem: Fazuľa tmavočervenej farby má primerane slaný nálev, v ktorom nebadať podiel pridaného cukru. Fazuľa s krémovou a maslovou konzistenciou je síce z veľkej časti popraskaná, je však dobre a domäkka uvarená. Chuť je neutrálna, ale prirodzená.