Reklama

Nezabíjajte víkend v kuchyni: Uvarte NAŠE MILOVANÉ RÝCHLOVKY

REĎKOVKOVÉ PLACKY S JOGURTOVÝM DIPOM

Zdroj: FOTO LÝDIA CZAKÓ, FOODSTYLING BLANKA NEMČEKOVÁ

Reklama

Krásny jarný víkend si treba užiť na slniečku. Tak nestrácajte čas v kuchyni a uvarte si rýchle jarné jedlá podľa našich receptov.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Naozaj ŠTÍHLY CHLIEB: Upečte si s nami chutný LAVAŠ! TEASER

    CHLEBÍKY S NÁTIERKOU, KÔPROM A LOSOSOM

    Zdroj: FOTO LÝDIA CZAKÓ, FOODSTYLING BLANKA NEMČEKOVÁ

    CHLEBÍKY S NÁTIERKOU, KÔPROM A LOSOSOM

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT

    Potrebujete:

    • pol šalátovej uhorky
    • 4 plátky údeného lososa
    • 3 vetvičky kôpru
    • 200 g smotanového syra
    • soľ, mleté čierne korenie
    • olivový olej
    • 4 krajce celozrnného chleba

    Postup:

    1. Uhorku umyte a nakrájajte na malé kocky. Lososa natrhajte. Kôpor opláchnite, vytraste z neho vodu a nasekajte.
    2. Smotanový syr vymiešajte s olivovým olejom, pridajte uhorku aj kôpor a dochuťte soľou a korením. Nátierku natrite na krajce chleba a obložte natrhaným lososom.

    Viac rýchlych receptov nájdete na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Úžasná schwarzwaldská roláda: Oblížete sa až za ušami! TEASER

      JARNÁ POLIEVKA S KLÍČKAMI

      4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

      Potrebujete:

      • 6 plátkov parmskej šunky
      • 4 plátky bieleho hriankového chleba
      • 150 g klíčkov
      • 100 g mladého špenátu
      • 1 cibuľa
      • 2 lyžice masla
      • 900 ml zeleninového vývaru
      • 200 g smotany na šľahanie
      • 1 až 2 lyžičky chrenu
      • soľ, mleté čierne korenie";i:10;s:13:"olivový olej

      Postup:

      1. Veľkú panvicu vytrite 1 lyžičkou oleja a poukladajte naň plátky šunky. Opečte z oboch strán dochrumkava a položte na papierovú utierku. Do výpeku pridajte 2 lyžice olivového oleja, vsypte hriankový chlieb nakrájaný na malé kocky a opečte dozlatista. Osoľte, okoreňte a vyberte.
      2. Klíčky aj špenát dôkladne opláchnite a nechajte odkvapkať. Cibuľu ošúpte a nasekajte nadrobno. Do hrnca pridajte maslo a rozpustite, vsypte cibuľu a duste dosklovita. Zamiešajte špenát a klíčky a krátko spolu poduste. Zalejte vývarom a potom smotanou. Varte asi 2 minútky a rozmixujte. Dochuťte soľou, chrenom, korením a tyčovým mixérom rozmixujte dopenista. Polievku rozlejte do misiek a ozdobte nalámanými šunkovými čipsmi, krutónmi a klíčkami.

      Viac rýchlych receptov nájdete na ďalšej strane >>>

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        ŠIŠKY na FAŠIANGY: Už viac nehľadajte, lepší recept nenájdete! TEASER

        CLAFOUTIS S ČERNICAMI

        2 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

        Potrebujete:

        • 400 g černíc
        • 40 g masla (plus
        • na vymastenie formičiek)
        • 40 g hladkej múky
        • 75 g mletých mandlí
        • 60 g kryštálového cukru
        • štipka soli
        • štvrť lyžičky mletej škorice
        • 75 ml mlieka
        • 1 vajce";i:10;s:30:"práškový cukor na posypanie";i:11;s:19:"vanilková zmrzlina

        Postup:

        1. Černice opláchnite a osušte. Dve zapekacie formičky vytrite maslom a nasypte do nich 300 g černíc. Rúru predhrejte na 200 °C, 40 g masla rozpustite a na miernom ohni nechajte zľahka zhnednúť.
        2. V mise zmiešajte 40 g múky, mleté mandle, 40 g cukru, štipku soli a mletú škoricu. V druhej mise vyšľahajte mlieko s vajcom a zamiešajte do múčnej zmesi. Nakoniec vmiešajte opražené maslo. Nalejte na černice vo formách, obložte zvyšným ovocím a posypte cukrom. Pečte vo vyhriatej rúre asi 20 minút. Podávajte posypané práškovým cukrom a s vanilkovou zmrzlinou.

        Viac rýchlych receptov nájdete na ďalšej strane >>>

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          KOLOŽVÁRSKA KAPUSTA: A je navarené na niekoľko dní! TEASER

          TRESKA S POĽNÝM ŠALÁTOM

          4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT

          Potrebujete:

          • 50 g poľného šalátu
          • štvrť hlávky šalátu frisée
          • 1 červená čakanka
          • 100 g farebných cherry paradajok
          • za hrsť naklíčenej fazule mungo
          • 4 lyžice tekvicového oleja
          • 4 filety tresky
          • 2 lyžice hladkej múky
          • 2 lyžičky zmesi korenia na ryby
          • soľ, mleté čierne korenie";i:10;s:26:"5 lyžíc olivového oleja

          Postup:

          1. Šalátové listy opláchnite, natrhajte na menšie kúsky a osušte papierovou utierkou. Paradajky opláchnite a nakrájajte na polovice, pridajte k šalátu. Rovnako vsypte naklíčené mungo. Osoľte, okoreňte a pridajte tekvicový olej. Zľahka premiešajte.
          2. Rybu opláchnite, osušte papierovou utierkou a osoľte z oboch strán. V miske zmiešajte múku s koreninovou zmesou a filety v zmesi obaľte. Na panvici rozhorúčte olivový olej a ryby na ňom opekajte z každej strany asi 3 minúty. Podávajte so šalátom.

          Viac rýchlych receptov nájdete na ďalšej strane >>>

          REĎKOVKOVÉ PLACKY S JOGURTOVÝM DIPOM

          Zdroj: FOTO LÝDIA CZAKÓ, FOODSTYLING BLANKA NEMČEKOVÁ

          REĎKOVKOVÉ PLACKY S JOGURTOVÝM DIPOM

          4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT

          Potrebujete:

          • 400 g reďkoviek
          • 6 jarných cibuliek
          • 3 lyžice strúhanky
          • 2 lyžice škrobovej múčky
          • 250 g plnotučného bieleho jogurtu
          • 1 vajce
          • 4 vetvičky hladkolistej petržlenovej vňate
          • soľ, mleté čierne korenie
          • olej

          Postup:

          1. Reďkovky očistite, opláchnite a nastrúhajte nahrubo. Premiešajte s pol lyžičkou soli a nechajte 10 minút odležať. Potom z nich dôkladne vytlačte šťavu a dajte do misy spolu s jarnými cibuľkami nakrájanými na tenké kolieska, so strúhankou, škrobovou múčkou, 4 lyžicami jogurtu a s vajcom. Osoľte, okoreňte a premiešajte.
          2. Zo zmesi vyformujte asi 20 placiek. Opekajte na rozhorúčenom oleji z oboch strán asi 2-3 minúty. Zatiaľ opláchnite petržlenovú vňať, vytraste z nej vodu a listy nasekajte nadrobno. 200 g jogurtu dochuťte soľou aj korením a posypte petržlenovou vňaťou. Placky podávajte s jogurtovým dipom.