Nezabíjajte víkend v kuchyni: Uvarte NAŠE MILOVANÉ RÝCHLOVKY
26. 3. 2022, 16:30 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:27)

Zdroj: FOTO LÝDIA CZAKÓ, FOODSTYLING BLANKA NEMČEKOVÁ
Krásny jarný víkend si treba užiť na slniečku. Tak nestrácajte čas v kuchyni a uvarte si rýchle jarné jedlá podľa našich receptov.
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: Laura Witteková
Galéria k článku

CHLEBÍKY S NÁTIERKOU, KÔPROM A LOSOSOM
Zdroj: FOTO LÝDIA CZAKÓ, FOODSTYLING BLANKA NEMČEKOVÁ
CHLEBÍKY S NÁTIERKOU, KÔPROM A LOSOSOM
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT
Potrebujete:
- pol šalátovej uhorky
- 4 plátky údeného lososa
- 3 vetvičky kôpru
- 200 g smotanového syra
- soľ, mleté čierne korenie
- olivový olej
- 4 krajce celozrnného chleba
Postup:
- Uhorku umyte a nakrájajte na malé kocky. Lososa natrhajte. Kôpor opláchnite, vytraste z neho vodu a nasekajte.
- Smotanový syr vymiešajte s olivovým olejom, pridajte uhorku aj kôpor a dochuťte soľou a korením. Nátierku natrite na krajce chleba a obložte natrhaným lososom.
Viac rýchlych receptov nájdete na ďalšej strane >>>

JARNÁ POLIEVKA S KLÍČKAMI
Zdroj: FOTO LÝDIA CZAKÓ, FOODSTYLING BLANKA NEMČEKOVÁ
JARNÁ POLIEVKA S KLÍČKAMI
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 6 plátkov parmskej šunky
- 4 plátky bieleho hriankového chleba
- 150 g klíčkov
- 100 g mladého špenátu
- 1 cibuľa
- 2 lyžice masla
- 900 ml zeleninového vývaru
- 200 g smotany na šľahanie
- 1 až 2 lyžičky chrenu
- soľ, mleté čierne korenie";i:10;s:13:"olivový olej
Postup:
- Veľkú panvicu vytrite 1 lyžičkou oleja a poukladajte naň plátky šunky. Opečte z oboch strán dochrumkava a položte na papierovú utierku. Do výpeku pridajte 2 lyžice olivového oleja, vsypte hriankový chlieb nakrájaný na malé kocky a opečte dozlatista. Osoľte, okoreňte a vyberte.
- Klíčky aj špenát dôkladne opláchnite a nechajte odkvapkať. Cibuľu ošúpte a nasekajte nadrobno. Do hrnca pridajte maslo a rozpustite, vsypte cibuľu a duste dosklovita. Zamiešajte špenát a klíčky a krátko spolu poduste. Zalejte vývarom a potom smotanou. Varte asi 2 minútky a rozmixujte. Dochuťte soľou, chrenom, korením a tyčovým mixérom rozmixujte dopenista. Polievku rozlejte do misiek a ozdobte nalámanými šunkovými čipsmi, krutónmi a klíčkami.
Viac rýchlych receptov nájdete na ďalšej strane >>>

CLAFOUTIS S ČERNICAMI
Zdroj: FOTO LÝDIA CZAKÓ, FOODSTYLING BLANKA NEMČEKOVÁ
CLAFOUTIS S ČERNICAMI
2 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 400 g černíc
- 40 g masla (plus
- na vymastenie formičiek)
- 40 g hladkej múky
- 75 g mletých mandlí
- 60 g kryštálového cukru
- štipka soli
- štvrť lyžičky mletej škorice
- 75 ml mlieka
- 1 vajce";i:10;s:30:"práškový cukor na posypanie";i:11;s:19:"vanilková zmrzlina
Postup:
- Černice opláchnite a osušte. Dve zapekacie formičky vytrite maslom a nasypte do nich 300 g černíc. Rúru predhrejte na 200 °C, 40 g masla rozpustite a na miernom ohni nechajte zľahka zhnednúť.
- V mise zmiešajte 40 g múky, mleté mandle, 40 g cukru, štipku soli a mletú škoricu. V druhej mise vyšľahajte mlieko s vajcom a zamiešajte do múčnej zmesi. Nakoniec vmiešajte opražené maslo. Nalejte na černice vo formách, obložte zvyšným ovocím a posypte cukrom. Pečte vo vyhriatej rúre asi 20 minút. Podávajte posypané práškovým cukrom a s vanilkovou zmrzlinou.
Viac rýchlych receptov nájdete na ďalšej strane >>>

TRESKA S POĽNÝM ŠALÁTOM
Zdroj: FOTO LÝDIA CZAKÓ, FOODSTYLING BLANKA NEMČEKOVÁ
TRESKA S POĽNÝM ŠALÁTOM
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
- 50 g poľného šalátu
- štvrť hlávky šalátu frisée
- 1 červená čakanka
- 100 g farebných cherry paradajok
- za hrsť naklíčenej fazule mungo
- 4 lyžice tekvicového oleja
- 4 filety tresky
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžičky zmesi korenia na ryby
- soľ, mleté čierne korenie";i:10;s:26:"5 lyžíc olivového oleja
Postup:
- Šalátové listy opláchnite, natrhajte na menšie kúsky a osušte papierovou utierkou. Paradajky opláchnite a nakrájajte na polovice, pridajte k šalátu. Rovnako vsypte naklíčené mungo. Osoľte, okoreňte a pridajte tekvicový olej. Zľahka premiešajte.
- Rybu opláchnite, osušte papierovou utierkou a osoľte z oboch strán. V miske zmiešajte múku s koreninovou zmesou a filety v zmesi obaľte. Na panvici rozhorúčte olivový olej a ryby na ňom opekajte z každej strany asi 3 minúty. Podávajte so šalátom.
Viac rýchlych receptov nájdete na ďalšej strane >>>
REĎKOVKOVÉ PLACKY S JOGURTOVÝM DIPOM
Zdroj: FOTO LÝDIA CZAKÓ, FOODSTYLING BLANKA NEMČEKOVÁ
REĎKOVKOVÉ PLACKY S JOGURTOVÝM DIPOM
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
- 400 g reďkoviek
- 6 jarných cibuliek
- 3 lyžice strúhanky
- 2 lyžice škrobovej múčky
- 250 g plnotučného bieleho jogurtu
- 1 vajce
- 4 vetvičky hladkolistej petržlenovej vňate
- soľ, mleté čierne korenie
- olej
Postup:
- Reďkovky očistite, opláchnite a nastrúhajte nahrubo. Premiešajte s pol lyžičkou soli a nechajte 10 minút odležať. Potom z nich dôkladne vytlačte šťavu a dajte do misy spolu s jarnými cibuľkami nakrájanými na tenké kolieska, so strúhankou, škrobovou múčkou, 4 lyžicami jogurtu a s vajcom. Osoľte, okoreňte a premiešajte.
- Zo zmesi vyformujte asi 20 placiek. Opekajte na rozhorúčenom oleji z oboch strán asi 2-3 minúty. Zatiaľ opláchnite petržlenovú vňať, vytraste z nej vodu a listy nasekajte nadrobno. 200 g jogurtu dochuťte soľou aj korením a posypte petržlenovou vňaťou. Placky podávajte s jogurtovým dipom.