A poznáme aj dôležitú ingredienciu, podľa ktorej torta dostala meno. Viete, ktorá to je?

Jedna z najpopulárnejších tort je upečená  z čokoládového cesta, naplnená lahodným šľahačkovým krémom so zaváranými višňami. 

Príbeh torty

Keď sa cukrársky majster Josef Kellerr v roku 1915 pripravoval na majstrovské skúšky, mal v kaviarni v bývalých bonnských kúpeľoch Bad Godesberg upiecť smotanovú tortu s višňami.  Dostal nápad, ktorý síce ocenil až o niekoľko rokov neskôr - pokvapkal ju  čerešňovicou (Kirschwasser)!  Od nej je odvodený aj názov tejto populárnej nemeckej torty  (Schwarzwälder Kirschtorte, Black forrest cake, Torta z čierneho lesa). Čerešne a višne použité na túto pálenku totiž rastú v oblasti Schwarzwald. 

Vyskúšajte ju upiecť podľa  receptu Petry Tóthovej - Zváčovej. Určite si pochutíte! 

Petra Tóthová - Zváčová vo svojej cukrárskej Art Cakes Akadémii učí piecť skvelé dezerty!
Zdroj: Dušan Křístek

RECEPT pokračuje na ďalšej strane >>>

Kategórie