Postup

 krok

Tortovú formu s priemerom 18 cm vymastite kokosovým olejom. Môžete použiť aj 22 cm formu, ale torta bude trochu nižšia.

 krok

Vo vodnom kúpeli rozpustite maslo s čokoládou. Nechajte vychladnúť.

 krok

V miske zmiešajte múku, kypriaci prášok a soľ. V druhej miske vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým extraktom.

 krok

K vajciam pridajte mierne vychladnutú čokoládu a ďalej mixujte. Primiešajte múkovú zmes a na záver nasekané kešu orechy.

 krok

Hmotu nalejte do formy. Pečte pri teplote 170 °C 30 - 35 minút. Nechajte vychladnúť.

 krok

Medzitým urobte jahodovú penu. Najprv pripravte želatínu. V malej miske zalejte plátky želatíny vodou a nechajte asi 10 minút napučať .

 krok

Vo vodnom kúpeli rozpustite bielu čokoládu. Pridajte rozmixované jahody a premiešame. Pridajte želatínu a miešajte, kým sa poriadne nerozpustí. Nechajte chvíľu vychladnúť.

 krok

Zo vychladenej smotany ušľahajte šľahačku. Stierkou ju opatrne primiešajte do jahodovo-čokoládovej hmoty. Nalejte na vychladnutý brownie korpus. Dajte stuhnúť aspoň na dve-tri hodiny.

Kategórie