objednať časopis
všetky kategórie

Recept na vychýrenú bábovku s višňami alebo čerešňami máme od známej food fotografky a zberateľky receptov z celého sveta Ivy Tiškovej. Musíte si ju upiecť - je fantastická!

Bábovka Schwarzwald

Fantastická bábovka s čerešňami podľa Ivy Tiškovej.
Fantastická bábovka s čerešňami podľa Ivy Tiškovej.
Zdroj: Iva Tišková

1 KUS, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 45 MINÚT

Potrebujete:

  • 180 g masla (+ na vymastenie formy)
  • 150 g trstinového cukru
  • 3 vajíčka izbovej teploty
  • 150 ml jogurtu
  • pár kvapiek vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 300 g špaldovej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • višne (alebo čerešne)
  • 4 lyžičky kakaa
  • 7 lyžičiek vriacej vody
V chladničke ich skladujte maximálne dva dni.
Čítajte viac
ČEREŠNOVÁ KÚRA pre vlasy aj pleť: Zjedzte, koľko vládzete!

POSTUP:

  1. Zmäknuté maslo s cukrom vymiešajte na penu, po jednom pridávajte vajíčka. Vmiešajte jogurt a vanilku. Soľ, múku a kypriaci prášok preosejte a pomaly zapracujte do cesta.
  2. Do vymastenej formy dajte časť vanilkového cesta a naň uložte ovocie. Kakao zmiešajte s vriacou vodou a prilejte do zvyšku cesta. Kakaové cesto naneste na ovocie, prejdite v ňom špajdľou a prisypte ešte pár višní.
  3. Bábovku pečte pri 180 °C asi 45 minút. Dobrú chuť!

Božské ČEREŠŇOVÉ aj VIŠŇOVÉ KOLÁČE sú tiež v našej GALÉRII: Kliknite SEM!

Už ste počuli náš podcast?

Kategórie