Reklama

Skvelý ŠPARGĽOVÝ KOLÁČ podľa LaPetit: Monika má SUPER RECEPT!

Špargľový koláč podľa Moniky chutí ako sen.

Zdroj: Monika Kóňová

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

"Lístkové cesto patrí medzi moje topkové! Milujem, ako sa nadvihne, po potretí vajíčkom získa krásnu farbu, a je poriadne chrumkavé. A vďaka sezamu chrumká ešte viac," hovorí známa foodblogerka Monika Kóňová. Jej špargľový koláč si jednoducho musíte upiecť!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Chutné ŠALÁTY zo známych bistier: Zasýtia vás ako hlavný chod!
    Zdroj: NMH
    Anketa

    Milujete ŠPARGĽU?

    • Áno100%
    • Nie0%
    • Zbožňujem ju!0%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Špargľový koláč

    Zdroj: Archív M.K.

    Špargľový koláč podľa Moniky chutí ako sen.

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
    Potrebujete:

    • 300 g špargle (plus na podávanie)
    • 500 g lístkového cesta
    • 50 g kvalitného tučného syra typu gruyere
    • 30 g parmezánu
    • 1 žĺtok na potretie
    • 1 lyžica bieleho sezamu + 1 lyžica čierneho sezamu
    • soľ, čierne korenie 
    • olivový olej 
    • sušená šunka na podávanie

    POSTUP:

    1. Špargľu umyte, odkrojte asi 2 cm z drevnatého konca a dajte variť na 2-3 minúty do vriacej osolenej vody. Potom špargľu vyberte a prepláchnite v studenej vode.
    2. Lístkové cesto vyvaľkajte na veľkosť plechu, boky môžete odrezať. Okraje cesta vo vzdialenosti asi 1,5 cm narežte, pri pečení sa cesto zdvihne a vytvorí okraj koláča.
    3. Stred cesta posypte nastrúhaným syrom gruyere, naň poukladajte špargľu. Osoľte, okoreňte a nakoniec posypte nastrúhaným parmezánom. Okraje cesta potrite žĺtkom a posypte sezamovými semiačkami. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C približne na 20 minút.
    4. Koláč pred podávaním nechajte mierne vychladnúť a potom servírujte s čerstvou špargľou, so sušenou šunkou a zľahka poliaty kvalitným olivovým olejom. Dobrú chuť vám želá Monika z blogu LaPetit!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.