Skvelý ŠPARGĽOVÝ KOLÁČ podľa LaPetit: Monika má SUPER RECEPT!
14. 5. 2024, 13:11 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:34)

Zdroj: Monika Kóňová
Reklama
"Lístkové cesto patrí medzi moje topkové! Milujem, ako sa nadvihne, po potretí vajíčkom získa krásnu farbu, a je poriadne chrumkavé. A vďaka sezamu chrumká ešte viac," hovorí známa foodblogerka Monika Kóňová. Jej špargľový koláč si jednoducho musíte upiecť!
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
21 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Chutné ŠALÁTY zo známych bistier: Zasýtia vás ako hlavný chod!Zdroj: NMH
Anketa
Milujete ŠPARGĽU?
- Áno100%
- Nie0%
- Zbožňujem ju!0%
Hlasovanie bolo ukončené
Špargľový koláč
Zdroj: Archív M.K.
Špargľový koláč podľa Moniky chutí ako sen.
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 300 g špargle (plus na podávanie)
- 500 g lístkového cesta
- 50 g kvalitného tučného syra typu gruyere
- 30 g parmezánu
- 1 žĺtok na potretie
- 1 lyžica bieleho sezamu + 1 lyžica čierneho sezamu
- soľ, čierne korenie
- olivový olej
- sušená šunka na podávanie
POSTUP:
- Špargľu umyte, odkrojte asi 2 cm z drevnatého konca a dajte variť na 2-3 minúty do vriacej osolenej vody. Potom špargľu vyberte a prepláchnite v studenej vode.
- Lístkové cesto vyvaľkajte na veľkosť plechu, boky môžete odrezať. Okraje cesta vo vzdialenosti asi 1,5 cm narežte, pri pečení sa cesto zdvihne a vytvorí okraj koláča.
- Stred cesta posypte nastrúhaným syrom gruyere, naň poukladajte špargľu. Osoľte, okoreňte a nakoniec posypte nastrúhaným parmezánom. Okraje cesta potrite žĺtkom a posypte sezamovými semiačkami. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C približne na 20 minút.
- Koláč pred podávaním nechajte mierne vychladnúť a potom servírujte s čerstvou špargľou, so sušenou šunkou a zľahka poliaty kvalitným olivovým olejom. Dobrú chuť vám želá Monika z blogu LaPetit!