ŠPARGĽA JE SUPER: V týchto jedlách ju budete milovať!
2. 4. 2022, 11:07 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:27)

Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Reklama
Využijete ju do polievok, omáčok, slaných koláčov, omelety, šalátov i k mäsu.
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo
Galéria k článku
22 fotografiíPrejsť do galérie
Napríklad aj v krehkom koláči z lístkového cesta so smotanovo-vajíčkovou zálievkou. Chutí v kombinácii s vajíčkami, kvalitnou šunkou i syrom.

Video Player is loading.
Špargľa je zelený zázrakNa ďalšej strane nájdete recept na jemnú špargľovú omáčku k cestovinám>>
Gnocchi v špargľovej omáčke
- 5-6 väčších zemiakov
- 600-800 g bielej špargle (môže byť v kombinácii so zelenou)
- 500 g chladených alebo mrazených gnocchi
- 700 ml zeleninového vývaru
- 200 ml šľahačkovej smotany
- 2-3 lyžice práškovej zmesi na slovenské halušky (alebo hladkej múky)
- 2 lyžice čerstvého nasekaného kôpru
- soľ, mleté čierne korenie
Postup na ďalšej strane>>
Zdroj: Dobré jedlo
Špargľovú omáčku môžete podávať aj k zemiakom a špagetám. Chutí s kúskami uvarených hlavičiek.
- Zemiaky očistite, umyte a nakrájajte na menšie kocky. Dajte variť do hrnca s vývarom.
- Špargľu očistite, nakrájajte na polovice alebo na tretiny a po 10 minútach varenia zemiakov pridajte k nim do hrnca. Varte ďalších 10 minút.
- V miske vymiešajte práškovú zmes na halušky so smotanou. Za stáleho miešania vlejete do hrnca k špargli a zemiakom. Premiešajte a hrniec odstavte. Ponorným mixérom rozmixujte na hladkú omáčku.
- Vráťte späť na sporák. Podľa potreby ešte zahustite sypkou zmesou alebo múkou. Ak je zmes príliš hustá, dolejte vodu. Do omáčky primiešajte kôpor a podľa chuti osoľte a okoreňte. Prevarte a odstavte.
- Gnocchi uvarte podľa návodu na obale. Sceďte a na tanieri alebo v mise polejte špargľovou omáčkou. Môžete posypať syrom.

Video Player is loading.
Super zdravá japonská polievka ramen: Takto ju pripravil kuchár Ľuboš