Reklama

ŠPARGĽA JE SUPER: V týchto jedlách ju budete milovať!

KOLÁČ SO ŠPARGĽOU, S VAJÍČKOM A PROSCUITTOM

Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková

Reklama

Využijete ju do polievok, omáčok, slaných koláčov, omelety, šalátov i k mäsu.

Napríklad aj v krehkom koláči z lístkového cesta so smotanovo-vajíčkovou zálievkou. Chutí v kombinácii s vajíčkami, kvalitnou šunkou i syrom.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Špargľa je zelený zázrak

    Na ďalšej strane nájdete recept na jemnú špargľovú omáčku k cestovinám>>

    Gnocchi v špargľovej omáčke

    • 5-6 väčších zemiakov
    • 600-800 g bielej špargle (môže byť v kombinácii so zelenou)
    • 500 g chladených alebo mrazených gnocchi
    • 700 ml zeleninového vývaru
    • 200 ml šľahačkovej smotany
    • 2-3 lyžice práškovej zmesi na slovenské halušky (alebo hladkej múky)
    • 2 lyžice čerstvého nasekaného kôpru
    • soľ, mleté čierne korenie

    Postup na ďalšej strane>>

    Zdroj: Dobré jedlo

    Špargľovú omáčku môžete podávať aj k zemiakom a špagetám. Chutí s kúskami uvarených hlavičiek.

    1. Zemiaky očistite, umyte a nakrájajte na menšie kocky. Dajte variť do hrnca s vývarom.
    2. Špargľu očistite, nakrájajte na polovice alebo na tretiny a po 10 minútach varenia zemiakov pridajte k nim do hrnca. Varte ďalších 10 minút.
    3. V miske vymiešajte práškovú zmes na halušky so smotanou. Za stáleho miešania vlejete do hrnca k špargli a zemiakom. Premiešajte a hrniec odstavte. Ponorným mixérom rozmixujte na hladkú omáčku.
    4. Vráťte späť na sporák. Podľa potreby ešte zahustite sypkou zmesou alebo múkou. Ak je zmes príliš hustá, dolejte vodu. Do omáčky primiešajte kôpor a podľa chuti osoľte a okoreňte. Prevarte a odstavte.
    5. Gnocchi uvarte podľa návodu na obale. Sceďte a na tanieri alebo v mise polejte špargľovou omáčkou. Môžete posypať syrom.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Super zdravá japonská polievka ramen: Takto ju pripravil kuchár Ľuboš