Reklama

Rýchla VEČERA z jedného hrnca: Žiadna kopa riadu a SKVELÁ CHUŤ!

Morčacie prsia s kuskusom a cuketou z jedného hrnca ako rýchla večera.

Zdroj: Petra Bošanská

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Čo dnes variť? Nelámte si hlavu a vyskúšajte parádny recept na morčacie prsia s kuskusom a cuketou z jedného hrnca!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Navštívili sme jednu z najlepších reštaurácií na Slovensku!
    Zdroj: NMH
    Anketa

    Už viete, čo budete dnes variť?

    Kuskus (zdravá celozrnná cestovina) chutí svetovo aj s iným druhom mäsa alebo s lososom. Najprv uduste mäso, potom pridajte sezónnu zeleninu a kuskus až úplne nakoniec. Je božský – dovarí sa celkom sám!

    Majú chuť na sladké? Hneď a zaraz? Zalejte kuskus horúcou vodou, dochuťte ho medom, kokosovým olejom, čerstvým alebo sušeným ovocím, orieškami či semiačkami a vaše deti si budú pýtať dupľu! Recept na fantastický kuskus s morčacím mäskom a cuketou, ktorý uvaríte v jednom hrnci, je na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Anka Šišková nám venovala recept na skvelé MÄSOVÉ GUĽKY!
      Zdroj: NMH

      Zdroj: Petra Bošanská

      Morčacie prsia s kuskusom a cuketou z jedného hrnca ako rýchla večera.

      Morčacie prsia s cuketou a kuskusom

      3 PORCIE PRÍPRAVA 15 MINÚT VARENIE 25 MINÚT

      Potrebujete:

      • 1 väčší plátok morčacích pŕs bez kože
      • 1 cibuľa (môže byť aj šalotka)
      • 1 väčšia cuketa
      • 1 šálka kuskusu
      • olivový olej
      • zopár lístkov bazalky
      • soľ a korenie
      • parmezán na ozdobu

      POSTUP:

      1. V hrnci na troche oleja osmažte cibuľu, pridajte mäso nakrájané na kocky, osoľte, jemne okoreňte a duste. Zatiaľ si očistite cuketu a nakrájajte ju na kocky.
      2. Ak treba, mäso podlejte vodou, pridajte cuketu a zopár lístkov bazalky. Duste, kým všetko nezmäkne. Nakoniec pridajte kuskus, odstavte hrniec a nechajte ho dôjsť.
      3. Hotové jedlo ozdobte hoblinami parmezánu a čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.