Rýchla VEČERA z jedného hrnca: Žiadna kopa riadu a SKVELÁ CHUŤ!
26. 9. 2024, 16:02

Zdroj: Petra Bošanská
Čo dnes variť? Nelámte si hlavu a vyskúšajte parádny recept na morčacie prsia s kuskusom a cuketou z jedného hrnca!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Marek Bartoš/GURMET
Galéria k článku
Anketa
Už viete, čo budete dnes variť?
Kuskus (zdravá celozrnná cestovina) chutí svetovo aj s iným druhom mäsa alebo s lososom. Najprv uduste mäso, potom pridajte sezónnu zeleninu a kuskus až úplne nakoniec. Je božský – dovarí sa celkom sám!
Majú chuť na sladké? Hneď a zaraz? Zalejte kuskus horúcou vodou, dochuťte ho medom, kokosovým olejom, čerstvým alebo sušeným ovocím, orieškami či semiačkami a vaše deti si budú pýtať dupľu! Recept na fantastický kuskus s morčacím mäskom a cuketou, ktorý uvaríte v jednom hrnci, je na ďalšej strane >>>

Zdroj: NMH
Zdroj: Petra Bošanská
Morčacie prsia s kuskusom a cuketou z jedného hrnca ako rýchla večera.
Morčacie prsia s cuketou a kuskusom
3 PORCIE PRÍPRAVA 15 MINÚT VARENIE 25 MINÚT
Potrebujete:
- 1 väčší plátok morčacích pŕs bez kože
- 1 cibuľa (môže byť aj šalotka)
- 1 väčšia cuketa
- 1 šálka kuskusu
- olivový olej
- zopár lístkov bazalky
- soľ a korenie
- parmezán na ozdobu
POSTUP:
- V hrnci na troche oleja osmažte cibuľu, pridajte mäso nakrájané na kocky, osoľte, jemne okoreňte a duste. Zatiaľ si očistite cuketu a nakrájajte ju na kocky.
- Ak treba, mäso podlejte vodou, pridajte cuketu a zopár lístkov bazalky. Duste, kým všetko nezmäkne. Nakoniec pridajte kuskus, odstavte hrniec a nechajte ho dôjsť.
- Hotové jedlo ozdobte hoblinami parmezánu a čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!