Reklama

Božský créme brûlée z vychytenej cukrárne v Bratislave: Barbora má SUPER RECEPT!

Barbora Puškáčová z vychytenej cukrárne v Bratislave Le Miam.

Zdroj: Robo HUBAC

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

„Dezert je odmena, skrášlenie dňa, sladká bodka, čerešnička na torte. Ja a sladké? Vždy a všade!“ Hneď ako vojdete do cukrárne Le Miam, nemusíte zatiaľ ani nič ochutnať, pochopíte, že všetko platí – sladké remeslo je Barborinou naozajstnou vášňou.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Moderný KRÉMEŠ cukrárky Veroniky Bušovej: SUPER RECEPT!
    Zdroj: NMH
    Anketa

    Už ste niekedy robili créme brûlée?

    • Áno12%
    • Nie62%
    • Teraz ho určite urobím25%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Bývalá letuška a marketérka sa mu priúčala vo vychytenej francúzskej škole Ferrandi a v niekoľkých známych parížskych cukrárňach. Jasné, že sa tam až po uši zaľúbila do makrónok, tartaletiek, rozprávkových mousseov, ale aj do mäkučkých croissantov! Dnes ich s priateľom Yoannom, cukrárom z Bretónska, pečú v centre Bratislavy z tých najkvalitnejších surovín. To pochopíte, keď sa vám ich dielo rozplynie na jazyku.

    Zdroj: Archív B.P.

    Créme brûlée s marakujou v chrumkavej tartaletke.

    Créme brûlée s marakujou

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT
    Potrebujete:

    • 550 g smotany na šľahanie (35 %)
    • 50 g cukru
    • 8 g želatíny
    • voda
    • 180 g marakujového pyré (pyré z passion fruit zoženiete v lepších potravinách)
    • 180 g žĺtkov

    POSTUP:

    1. Zohrejte smotanu s cukrom. Želatínu dajte do vody napučať a potom ju pridajte do smotany. Marakujové pyré zmiešajte so žĺtkami a potom pridajte smotanu. Zmixujte.
    2. Zmes nalejte do formy alebo formičiek a pečte v rúre vyhriatej na 90 °C. Čas pečenia závisí od veľkosti formy – začnite s 15 minútami a potom skúste, či sa krém ešte trasie. Navrchu by sa mal vytvoriť jemný film. Nemal by však byť úplne tuhý. Créme brûlée s marakujou môžete podávať napríklad aj v chrumkavých tartaletkách. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.