Božský créme brûlée z vychytenej cukrárne v Bratislave: Barbora má SUPER RECEPT!
10. 5. 2024, 12:11 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:34)

Zdroj: Robo HUBAC
„Dezert je odmena, skrášlenie dňa, sladká bodka, čerešnička na torte. Ja a sladké? Vždy a všade!“ Hneď ako vojdete do cukrárne Le Miam, nemusíte zatiaľ ani nič ochutnať, pochopíte, že všetko platí – sladké remeslo je Barborinou naozajstnou vášňou.
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Wittekova Laura Spolocnost7plus
Galéria k článku

Zdroj: NMH
Anketa
Už ste niekedy robili créme brûlée?
- Áno12%
- Nie62%
- Teraz ho určite urobím25%
Hlasovanie bolo ukončené
Bývalá letuška a marketérka sa mu priúčala vo vychytenej francúzskej škole Ferrandi a v niekoľkých známych parížskych cukrárňach. Jasné, že sa tam až po uši zaľúbila do makrónok, tartaletiek, rozprávkových mousseov, ale aj do mäkučkých croissantov! Dnes ich s priateľom Yoannom, cukrárom z Bretónska, pečú v centre Bratislavy z tých najkvalitnejších surovín. To pochopíte, keď sa vám ich dielo rozplynie na jazyku.
Zdroj: Archív B.P.
Créme brûlée s marakujou v chrumkavej tartaletke.
Créme brûlée s marakujou
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT
Potrebujete:
- 550 g smotany na šľahanie (35 %)
- 50 g cukru
- 8 g želatíny
- voda
- 180 g marakujového pyré (pyré z passion fruit zoženiete v lepších potravinách)
- 180 g žĺtkov
POSTUP:
- Zohrejte smotanu s cukrom. Želatínu dajte do vody napučať a potom ju pridajte do smotany. Marakujové pyré zmiešajte so žĺtkami a potom pridajte smotanu. Zmixujte.
- Zmes nalejte do formy alebo formičiek a pečte v rúre vyhriatej na 90 °C. Čas pečenia závisí od veľkosti formy – začnite s 15 minútami a potom skúste, či sa krém ešte trasie. Navrchu by sa mal vytvoriť jemný film. Nemal by však byť úplne tuhý. Créme brûlée s marakujou môžete podávať napríklad aj v chrumkavých tartaletkách. Dobrú chuť!