Uznávaná britská odborníčka na výživu May Simpkin zostavila pre časopis Healthista zopár užitočných tipov na raňajky. Simpkin varuje predovšetkým pred cereáliami. Podľa nej netvoria ani zďaleka zdravé raňajky. Hlavne tie, ktoré sú obohatené o cukor navyše, čo platí v drvivej väčšine prípadov. Takým by sme sa mali vyhnúť úplne. Po sladkých raňajkách nám len vystrelí hladina cukru v krvi, na to rýchlo klesne a telo si ho pýta viac. Necítime sa sýti a čoskoro máme potrebu zjesť ešte čosi, alebo si to vynahradiť na obede. 

1. Jogurt

Treba dobre vyberať!

Aj jogurt môže predstavovať dobré raňajky, len si opäť treba dať pozor, aby nebol sladký. Vhodný je grécky alebo kokosový jogurt, ktoré majú vyšší obsah proteínov. Do neho stačí nasypať niekoľko lyžíc malín, jahôd, či iného ovocia. Mimo sezóny môžete použiť aj mrazené. Na vrch nasypte polievkovú lyžicu semiačok, napríklad chia alebo tekvicových.Shutterstock

Jogurt môže predstavovať dobré raňajky, len si treba dať pozor, aby nebol sladký. Vhodný je grécky alebo kokosový jogurt, ktoré majú vyšší obsah proteínov. Do neho stačí nasypať niekoľko lyžíc malín, jahôd, či iného ovocia. Mimo sezóny môžete použiť aj mrazené. Na vrch nasypte polievkovú lyžicu semiačok, napríklad chia alebo tekvicových.