objednať časopis
všetky kategórie

Vnútornosti sa akosi vytratili z našej kuchyne a je to škoda. Z pečene vykúzlite v krátkom čase skvelé pokrmy, stačí mať dobrý recept. Tak nech sa páči!

RESTOVANÁ MORČACIA PEČEŇ S ČILI

restovaná morčacia pečeň
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

PRE 3 OSOBYPRÍPRAVA 35 MINÚT

Potrebujete:

  • 500 g morčacej pečene
  • 3 až 4 plátky slaniny
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžicu plnotučnej horčice
  • 1 čili papričku
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžicu posekanej petržlenovej vňate
  • soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

  1. Morčacie pečene umyte, osušte, odblaňte a pokrájajte na stredne veľké kúsky.
  2. Slaninu pokrájajte na menšie kúsky a vo väčšej panvici orestujte. Pridajte na mesiačiky pokrájanú cibuľu a na záver pretlačený cesnak. Vložte pečene, okoreňte a opekajte, pokiaľ sa pečeň nezatiahne. Ochuťte horčicou a nadrobno nasekanou čili papričkou. Premiešajte a ešte chvíľu restujte.
  3. Podlejte vodou a varte, kým sa šťava nezhustne. Potom šťavu zjemnite maslom a ochuťte soľou a petržlenovou vňaťou. Hneď podávajte.

Viac receptov je na ďalšej strane >>>