objednať časopis
všetky kategórie

V tele šéfkuchára komárňanskej Čárdy Bašta koluje južanská krv. Na kuchyňu svojej mamy nedá dopustiť! A toto je ich overený rodinný recept, ktorý budete milovať už aj vy.

Plnená paprika, ako ju ľúbila lady Diana. Tento recept nájdete tiež tu, na našom webe.
Plnená paprika, ako ju ľúbila lady Diana. Tento recept nájdete tiež tu, na našom webe.
Zdroj: Shutterstock

„História maďarskej gastronómie je dobrým príkladom nepreceňovania moderných procesov pečenia a varenia a zároveň nepodceňovania starých technológií. Okrem toho spája východ a západ Európy – nájdete v nej prvky tureckej, bavorskej, saskej a dokonca gréckej kuchyne. Mám ju veľmi rád," prezradil nám známy šéfkuchár.

Šéfkuchár Ján Juhász
Šéfkuchár Ján Juhász
Zdroj: Archív

Ak vám teda tečú slinky na majstrovský guláš, jokái s údeným mäskom, hovädzí paprikáš s haluškami či vynikajúce domáce palacinky na šesť spôsobov, vyrazte do Komárna. Čárdu, ktorej Ján velí už štrnásť rokov, nájdete v krásne zrekonštruovanej bašte. Ale teraz si uvarte jeho fantastickú plnenú papriku:

Článok s receptom pokračuje na ďalšej strane >>>