Reklama

Nepoužívate SÓJU A TOFU? Skúste tieto jedlá a zmeníte názor

Ázijský vymýšľanec podľa Lenky Šoóšovej

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Sója neobsahuje len kvalitné živiny, ale aj priaznivo pôsobiace fytoestrogény, ktoré sú dôležité pri prevencii voči zákerným chorobám.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Domáci kečup: Pripravte si z bohatej paradajkovej úrody

    Chutné recepty zo sóje priniesol portál Zdravie

    Ryba so sójovou kašou

    Zdroj: Shutterstock

    Ryba so sójovou kašou.

    Potrebujete:

    • 4 plátky bielej ryby
    • 200 g sóje
    • 250 g batátov
    • 1 bielu cibuľu
    • olivový olej
    • 2 - 3 lyžice miešaných semiačok
    • soľ
    • mleté biele korenie
    • listy šalátu

    POSTUP:

    1. Sóju namočte na pár hodín do studenej vody.
    2. Potom ju zalejte čistou studenou vodou a uvarte do mäkka.
    3. Batáty nakrájajte na menšie kúsky. Dajte ich do hrnca s posolenou vodou, pridajte pokrájanú cibuľu a uvarte do mäkka.
    4. Po uvarení sceďte, trocha vývaru si odložte. Dajte do misy spolu so sójou, prilejte podľa potreby vývar a rozmixujte. Posoľte a okoreňte.
    5. Plátky ryby rozložte do zapekacej misy, posypte semiačkami, pokvapkajte olivovým olejom a zapečte vo vyhriatej rúre.
    6. Zapečenú rybu podávajte s kašou a dozdobte listami šalátu. 

    Viac receptov je na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Urobte si domáce zavárané uhorky podľa babičky TEASER

      Sójovo-šošovicová polievka s ryžou

      Zdroj: Shutterstock

      Sójovo-šošovicová polievka.

      Potrebujete:

      • 300 g uvarenej sóje
      • 150 g šošovice
      • 1 šalotku
      • lyžicu olivového oleja
      • hydinový vývar
      • 50 g drobných paradajok
      • 60 g uvarenej bielej ryže
      • koriander
      • soľ

      POSTUP:

      1. V hrnci na oleji opražte nadrobno nakrájanú šalotku.
      2. Pridajte premytú šošovicu a zalejte vývarom.
      3. Prikryte pokrievkou a varte asi 30 minút.
      4. Potom do hrnca vložte rozkrojené cherry paradajky, uvarenú sóju, nasekaný koriander, podľa potreby podlejte vývarom a spolu uvarte do mäkka.
      5. Na záver pridáme uvarenú ryžu.  

      Viac receptov je na ďalšej strane >>>

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Horká uhorka? Jednoduchý trik ju zbaví horkosti TEASER

        Grilované tofu s ryžovým šalátom

        Zdroj: Shutterstock

        Grilované tofu so šalátom.

        Potrebujete:

        • 200 g bieleho tofu
        • 200 g uvarenej tmavej ryže
        • 150 g uvarenej malej bielej fazule
        • 100 g uvareného cíceru
        • 2 lyžice tekvicových semiačok
        • soľ
        • mleté biele korenie
        • lístky tymianu
        • 1 lyžicu nesolených arašidov

        POSTUP:

        1. Tofu opečte pomaly zo všetkých strán.
        2. Arašidy opečte na suchej panvici.
        3. Uvarenú fazuľu s cícerom sceďte a zmiešajte s ryžou.
        4. Pridajte tekvicové semiačka, lístky tymianu, opečené arašidy, podľa chuti dosoľte a okoreňte.

        Čítajte viac z Dobrého jedla: