Hotový šmahom ruky: PATIZÓNOVÝ PRÍVAROK si obľúbite
Prívarok zasýti celú rodinu a pritom je uvarený tak rýchlo! Tomuto patizónovému prívarku dodáva lahodnosť kyslá smotana. V našej kuchyni sa po ňom len tak zaprášilo! Čo naň poviete vy?
- 50 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ksmenší patizón
- 250 mlkyslej smotany
- 2 ksstrúčiky cesnaku
- 2 lyžicecitrónovej šťavy
- 2 lyžicebieleho vínneho octu
- 1 ksčerstvý kôpor
- 1 ksmleté biele korenie
- 1 kssoľ
Postup
krok
Patizón olúpte, zbavte jadierok a pokrájajte na malé kocky. Osoľte a na troche vody (asi 2 cm na dne hrnca) pomaly duste pod pokrievkou. Občas premiešajte.
krok
Po 10 minútach dusenia pridajte citrónovú šťavu, vínny ocot a rozotretý cesnak. Okoreňte bielym korením. Keď je patizón dostatočne mäkký, vmiešajte kyslú smotanu a krátko povarte. Dochuťte soľou a nasekaným kôprom.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
