Reklama

Parádne POMARANČOVÉ REZY ako sen: RECEPT čitateľky Milky musíte vyskúšať!

Pomarančové rezy chutia ako sen!

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Recept na tento parádny koláč máme od čitateľky Dobrého jedla Emílie z Martina. Doma si oblížete všetky prsty!

"Recept na tento super obľúbený koláč som kedysi dostala od jednej pani docentky. Odvtedy som ho piekla už mnohokrát aj ako vynikajúcu tortu. Sme veľká rodina a stále je príležitosť sladko sa zavďačiť," inšpiruje pani Milka. Jej pomarančové rezy musíte okoštovať tiež - my sme si oblízali všetky prsty!

Pomarančové rezy

Zdroj: Laura Witteková

Pomarančové rezy chutia ako sen!

PRE CELÚ RODINU, PRÍPRAVA 45 MINÚT + CHLADENIE, PEČENIE 15 MINÚT
Potrebujete:
Na cesto:

  • 9 vajec
  • 250 g práškového cukru
  • strúhaná kôra z 2 pomarančov a 1 citróna
  • 140 g mletých orechov
  • strúhanka z 1 rožka (asi 60 g)
  • na špičku noža kypriaceho prášku

Na plnku:

  • 4 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • šťava z 2 pomarančov a 1 citróna
  • 250 g masla
  • trocha najemno postrúhanej pomarančovej kôry (nemusí byť)
  • orechy a pomaranč na ozdobenie
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Štíhle kamošky Ivana Gáborík a Katka Jakeš: Máme RECEPT na ich milovanú maškrtu!
    Zdroj: NMH

    POSTUP:

    1. Pripravte cesto: Žĺtky dobre vymiešajte s cukrom, aby v hmote vznikli bublinky. Pridajte nastrúhanú kôru, orechy, strúhanku, kypriaci prášok a tuhý sneh z bielkov.
    2. Cesto vylejte na dva menšie plechy vystlané papierom na pečenie alebo jeden plech klasickej veľkosti a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte približne 15 minút.
    3. Pripravte plnku: Vajcia, práškový cukor, pomarančovú a citrónovú šťavu dajte do ohňovzdornej misy a položte nad hrniec s vriacou vodou. Miešajte, kým krém dobre nezhustne.
    4. Prikryte potravinovou fóliou, aby sa nevytvorila koža a nechajte celkom vychladnúť. Maslo vyšľahajte do peny a postupne pridávajte pomarančový krém. Môžete primiešať nastrúhanú kôru.
    5. Polovicou krému potrite jeden vychladnutý plát a prikryte druhým. Vrch potrite zvyšným krémom, ozdobte orechmi a pomarančmi. Môžete podávať. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.