Parádne POMARANČOVÉ REZY ako sen: RECEPT čitateľky Milky musíte vyskúšať!
26. 4. 2024, 11:33 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:34)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Recept na tento parádny koláč máme od čitateľky Dobrého jedla Emílie z Martina. Doma si oblížete všetky prsty!
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
39 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Najlepšie HRNČEKOVÉ KOLÁČE: Máme pre vás SUPER RECEPTY!Zdroj: NMH
"Recept na tento super obľúbený koláč som kedysi dostala od jednej pani docentky. Odvtedy som ho piekla už mnohokrát aj ako vynikajúcu tortu. Sme veľká rodina a stále je príležitosť sladko sa zavďačiť," inšpiruje pani Milka. Jej pomarančové rezy musíte okoštovať tiež - my sme si oblízali všetky prsty!
Pomarančové rezy
Zdroj: Laura Witteková
Pomarančové rezy chutia ako sen!
PRE CELÚ RODINU, PRÍPRAVA 45 MINÚT + CHLADENIE, PEČENIE 15 MINÚT
Potrebujete:
Na cesto:
- 9 vajec
- 250 g práškového cukru
- strúhaná kôra z 2 pomarančov a 1 citróna
- 140 g mletých orechov
- strúhanka z 1 rožka (asi 60 g)
- na špičku noža kypriaceho prášku
Na plnku:
- 4 vajcia
- 200 g práškového cukru
- šťava z 2 pomarančov a 1 citróna
- 250 g masla
- trocha najemno postrúhanej pomarančovej kôry (nemusí byť)
- orechy a pomaranč na ozdobenie

Video Player is loading.
Štíhle kamošky Ivana Gáborík a Katka Jakeš: Máme RECEPT na ich milovanú maškrtu!Zdroj: NMH
POSTUP:
- Pripravte cesto: Žĺtky dobre vymiešajte s cukrom, aby v hmote vznikli bublinky. Pridajte nastrúhanú kôru, orechy, strúhanku, kypriaci prášok a tuhý sneh z bielkov.
- Cesto vylejte na dva menšie plechy vystlané papierom na pečenie alebo jeden plech klasickej veľkosti a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte približne 15 minút.
- Pripravte plnku: Vajcia, práškový cukor, pomarančovú a citrónovú šťavu dajte do ohňovzdornej misy a položte nad hrniec s vriacou vodou. Miešajte, kým krém dobre nezhustne.
- Prikryte potravinovou fóliou, aby sa nevytvorila koža a nechajte celkom vychladnúť. Maslo vyšľahajte do peny a postupne pridávajte pomarančový krém. Môžete primiešať nastrúhanú kôru.
- Polovicou krému potrite jeden vychladnutý plát a prikryte druhým. Vrch potrite zvyšným krémom, ozdobte orechmi a pomarančmi. Môžete podávať. Dobrú chuť!