Reklama

Parádne POMARANČOVÉ REZY ako sen: RECEPT čitateľky Milky musíte vyskúšať!

Pomarančové rezy chutia ako sen!

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Recept na tento parádny koláč máme od čitateľky Dobrého jedla Emílie z Martina. Doma si oblížete všetky prsty!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najlepšie HRNČEKOVÉ KOLÁČE: Máme pre vás SUPER RECEPTY!
    Zdroj: NMH

    "Recept na tento super obľúbený koláč som kedysi dostala od jednej pani docentky. Odvtedy som ho piekla už mnohokrát aj ako vynikajúcu tortu. Sme veľká rodina a stále je príležitosť sladko sa zavďačiť," inšpiruje pani Milka. Jej pomarančové rezy musíte okoštovať tiež - my sme si oblízali všetky prsty!

    Pomarančové rezy

    Zdroj: Laura Witteková

    Pomarančové rezy chutia ako sen!

    PRE CELÚ RODINU, PRÍPRAVA 45 MINÚT + CHLADENIE, PEČENIE 15 MINÚT
    Potrebujete:
    Na cesto:

    • 9 vajec
    • 250 g práškového cukru
    • strúhaná kôra z 2 pomarančov a 1 citróna
    • 140 g mletých orechov
    • strúhanka z 1 rožka (asi 60 g)
    • na špičku noža kypriaceho prášku

    Na plnku:

    • 4 vajcia
    • 200 g práškového cukru
    • šťava z 2 pomarančov a 1 citróna
    • 250 g masla
    • trocha najemno postrúhanej pomarančovej kôry (nemusí byť)
    • orechy a pomaranč na ozdobenie
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Štíhle kamošky Ivana Gáborík a Katka Jakeš: Máme RECEPT na ich milovanú maškrtu!
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1. Pripravte cesto: Žĺtky dobre vymiešajte s cukrom, aby v hmote vznikli bublinky. Pridajte nastrúhanú kôru, orechy, strúhanku, kypriaci prášok a tuhý sneh z bielkov.
      2. Cesto vylejte na dva menšie plechy vystlané papierom na pečenie alebo jeden plech klasickej veľkosti a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte približne 15 minút.
      3. Pripravte plnku: Vajcia, práškový cukor, pomarančovú a citrónovú šťavu dajte do ohňovzdornej misy a položte nad hrniec s vriacou vodou. Miešajte, kým krém dobre nezhustne.
      4. Prikryte potravinovou fóliou, aby sa nevytvorila koža a nechajte celkom vychladnúť. Maslo vyšľahajte do peny a postupne pridávajte pomarančový krém. Môžete primiešať nastrúhanú kôru.
      5. Polovicou krému potrite jeden vychladnutý plát a prikryte druhým. Vrch potrite zvyšným krémom, ozdobte orechmi a pomarančmi. Môžete podávať. Dobrú chuť!

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.