
Víkendové raňajky, ako sa patrí: Pažítková OMELETA S ČERVENOU ŠOSOVICOU zasýti až do obeda!
Víkendové raňajky, ako sa patrí: Pažítková OMELETA S ČERVENOU ŠOSOVICOU zasýti až do obeda!
Poriadne sa naraňajkovať a šup na výlet! Po tejto omelete máte istotu, že do obeda vás hlad neprekvapí!
- 40 min.
- porcie: 2
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 4 ksvajcia
- 2-3 ksstrúčiky cesnaku
- 1 ksšalotka
- 1 ksza hrsť nasekanej pažítky (plus na ozdobu)
- 70 gprosciutta
- 150 gcherry paradajok
- 50 gčervenej šošovice
- 3 lyžicekyslej smotany
- 130 gmozzarelly
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 1 ksolej
Postup
krok
Vajcia rozšľahajte s prelisovaným cesnakom, najemno nasekanou šalotkou, polovicou nasekanej pažítky, osoľte a okoreňte. Na panvici s malým množstvom oleja upečte 2 palacinky a odložte ich do tepla.
krok
Do panvice, v ktorej ste piekli palacinky, pridajte trochu oleja a opečte na kocky nakrájané prosciutto. Pridajte k nemu umyté a na polovice prekrojené paradajky. Krátko opečte.
krok
Šošovicu uvarte podľa návodu, prelejte cez sitko, nechajte odkvapkať a zmiešajte v miske so smotanou, s opečenou šunkou, paradajkami a mozzarellou nakrájanou na kocky. Pripravenou zmesou naplňte palacinky, preložte ich na polovice a pred podávaním ešte posypte pažítkou.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
