objednať časopis
všetky kategórie

Úžasné CHORIATIKY sa naučte priamo od šéfkuchára a majiteľa známeho bistra Suvlaki. Pri fotení pre Dobré jedlo mu asistovala aj jeho šarmantná mamina Despina.

Yiannis Fanourakis patrí k najznámejším gréckym šéfkuchárom u nás. Na Slovensku žije šestnásť rokov, posledných osem šéfuje vlastnému Bistru Suvlaki v Bratislave, kde ponúka grécke špeciality z kvalitných gréckych surovín.

GRÉCKY ŠALÁT je dokonalé splynutie zeleniny, extra veľkých olív a našej milovanej fety. Choriatiky znamená dedinský, sedliacky a šalát k nám Grékom patrí asi ako nič iné na svete. Jeme ho denne,“ usmieva sa šéfkuchár z Kréty. Teraz si ho pripravte tiež - podľa RECEPTU priamo z GRÉCKA.

Grécky šalát

„Dokonalé splynutie zeleniny, extra veľkých olív a našej milovanej fety. Choriatiky znamená dedinský, sedliacky a šalát k nám Grékom patrí asi ako nič iné na svete. Jeme ho denne,“ usmieva sa šéfkuchár z Kréty.
„Dokonalé splynutie zeleniny, extra veľkých olív a našej milovanej fety. Choriatiky znamená dedinský, sedliacky a šalát k nám Grékom patrí asi ako nič iné na svete. Jeme ho denne,“ usmieva sa šéfkuchár z Kréty.
Zdroj: Dobré jedlo/MATEJ KALINA

1 PORCIA, PRÍPRAVA 6 MINÚT

Potrebujete:

  • 2 paradajky
  • 1 uhorka
  • pol zelenej papriky
  • pol červenej cibule
  • veľké olivy
  • feta
  • sušené oregano
  • extra panenský olivový olej
  • pita alebo bageta na podávanie
Zemiakové placky podľa šéfkuchára
Čítajte viac
Čo DNES NA OBED? 7x RECEPTY na MILOVANÉ PLACKY, po ktorých si oblížete prsty!

POSTUP:

  1. Šalát vrstvite rovno do misky, v ktorej ho budete servírovať: Na spodok uložte nakrájané paradajky, pridajte plátky uhorky, prúžky papriky, pol kolieska cibule a olivy.
  2. Na zeleninu položte plátky fety, všetko polejte olivovým olejom a posypte sušeným oreganom. K šalátu podávajte pitu alebo bagetu. Dobrú chuť!

Fotky z prípravy GRÉCKEHO ŠALÁTU sú v našej GALÉRII: KLIKNITE SEM!

Už ste počuli náš podcast?