Yiannis Fanourakis patrí k najznámejším gréckym šéfkuchárom u nás. Na Slovensku žije šestnásť rokov, posledných osem šéfuje vlastnému Bistru Suvlaki v Bratislave, kde ponúka grécke špeciality z kvalitných gréckych surovín.
„GRÉCKY ŠALÁT je dokonalé splynutie zeleniny, extra veľkých olív a našej milovanej fety. Choriatiky znamená dedinský, sedliacky a šalát k nám Grékom patrí asi ako nič iné na svete. Jeme ho denne,“ usmieva sa šéfkuchár z Kréty. Teraz si ho pripravte tiež - podľa RECEPTU priamo z GRÉCKA.
Grécky šalát
„Dokonalé splynutie zeleniny, extra veľkých olív a našej milovanej fety. Choriatiky znamená dedinský, sedliacky a šalát k nám Grékom patrí asi ako nič iné na svete. Jeme ho denne,“ usmieva sa šéfkuchár z Kréty.
Zdroj: Dobré jedlo/MATEJ KALINA
1 PORCIA, PRÍPRAVA 6 MINÚT
Potrebujete:
- 2 paradajky
- 1 uhorka
- pol zelenej papriky
- pol červenej cibule
- veľké olivy
- feta
- sušené oregano
- extra panenský olivový olej
- pita alebo bageta na podávanie
POSTUP:
- Šalát vrstvite rovno do misky, v ktorej ho budete servírovať: Na spodok uložte nakrájané paradajky, pridajte plátky uhorky, prúžky papriky, pol kolieska cibule a olivy.
- Na zeleninu položte plátky fety, všetko polejte olivovým olejom a posypte sušeným oreganom. K šalátu podávajte pitu alebo bagetu. Dobrú chuť!