Urobte si s nami DOMÁCE REZANCE S TVAROHOM: Takto chutia najlepšie!
Keď vyskúšate domáce rezance, na tie z obchodu už ani nepomyslíte!
- 25 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Na rezance:
- 400 ghrubej múky (+ na pomúčenie dosky)
- 10 goleja
- 1 ksvajce
- trocha ksvody
- 1 kssoľ
Na posýpku:
- 150 gslaniny
- 200 gkyslej smotany
- 250 gtvarohu
- 1 kskefír ako príloha
Postup
krok
Preosiatu múku spracujte s olejom, vajcom a trochou vody na tuhšie cesto a na pomúčenej doske ho vyvaľkajte na hrúbku asi 4 mm. Nechajte chvíľu schnúť, potom narežte na rovnako široké pásy, pomúčte a poukladajte na seba. Nožom nakrájajte na rezance a roztrúste po pracovnej doske. Podľa potreby posypte múkou, aby sa vám nelepili.
krok
Vo veľkom hrnci priveďte do varu osolenú vodu a rezance vhoďte do nej. Varte, kým všetky nevyplávajú na povrch. Preceďte. Slaninku nakrájajte na malé rezance a opražte. Vypečený tuk premiešajte s rezancami. Naservírujte na tanier a posypte tvarohom aj chrumkavou slaninkou. Ozdobte lyžicou kyslej smotany a ihneď podávajte s pohárom kefíru.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
