objednať časopis
všetky kategórie

Vďačná zelenina, ktorá má sezónu vlastne po celý rok. Pripravte z nej zakaždým niečo iné.

PEČENÝ KARFIOL SO ŠPENÁTOVOU PLNKOU

4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 12 MINÚT + CHLADENIE, PEČENIE 30 MINÚT

Plnený karfiol
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

POTREBUJETE:

  • 1 veľký karfiol
  • 1 balenie baby špenátu 
  • 2 vajcia
  • 4 jarné cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • tri štvrtiny šálky čedaru
  • 120 g prírodného syra (Lučina, Philadelphia)
  • pol šálky strúhanky panko (alebo obyčajnej strúhanky)
  • štvrť šálky strúhaného parmezánu
  • 450 g prerastenej slaniny (plátky)citrónová šťava
  • soľ
  • olivový olej
Premena maličkej kuchyne s minimálnym rozpočtom.
Čítajte viac
Čarovne prerobená MINI KUCHYŇA: Skvelá inšpirácia!

POSTUP:

  1. Osem pohárov vody, štvrť šálky oleja, štvrť šálky citrónovej šťavy a 2 lyžice soli priveďte vo veľkom hrnci do varu. Pridajte karfiol a stíšte plameň, aby voda len jemne vrela. Varte, kým do jeho stredu ľahko nezasuniete nôž. Bude to trvať asi 12 minút.
  2. Uvarený karfiol vyberte a preložte ho do malého plechu. Nechajte vychladnúť. Zatiaľ krátko poduste špenát, aby lístky zvädli, zmiešajte ho s vajcami, cibuľkou nakrájanou na kolieska, prelisovaným cesnakom, čedarom, so smotanovým syrom, strúhankou a s parmezánom. Zmes dajte do cukrárskeho vrecúška so širokou špičkou.
  3. Vychladnutý karfiol na plechu otočte hlúbom nahor. Medzi jednotlivé ružičky nastriekajte plnku. Karfiol znovu otočte a po celom jeho povrchu poukladajte plátky slaniny tak, aby sa mierne prekrývali. Konce plátkov zastrčte do spodnej časti karfiolu. Pri teplote 220 °C ho pečte asi 30 minút dozlatista. Nakrájajte na porcie a môžete servírovať.

Viac receptov z karfiolu nájdete na ďalšej strane >>>