objednať časopis
všetky kategórie

Púpavový med pozná už každý. Ale čo tak si vyrobiť púpavové víno, púpavový syr?

Púpavový syr

POTREBUJETE:

  • 2 šálky čerstvých púpavových listov
  • 1 šálka mandľového mlieka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 lyžička soli
  • 1 šálka múky (ovsenej alebo mandľovej)
  • olivový olej
Púpavový syr je síce netradičný, ale vyskúšať ho musíte!
Púpavový syr je síce netradičný, ale vyskúšať ho musíte!
Zdroj: shutterstock

POSTUP:

  1. Púpavové listy rozmixujte, pridajte cesnak, mandľové mlieko a ponorným mixérom vytvorte hladkú zmes, píše portál Záhradkár.
  2. Pridajte citrónovú šťavu a soľ a poriadne premiešajte.
  3. Potom pridávajte múku a miešajte, kým nevytvoríte hustú zmes.
  4. Z nej vytvarujte ploché kúsky s priemerom 10 cm.
  5. Olivový olej rozohrejte na panvici na strednom plameni a púpavové kúsky smažte až do zlatova z oboch strán.