Púpavový syr
POTREBUJETE:
- 2 šálky čerstvých púpavových listov
- 1 šálka mandľového mlieka
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1 lyžička soli
- 1 šálka múky (ovsenej alebo mandľovej)
- olivový olej
Púpavový syr je síce netradičný, ale vyskúšať ho musíte!
Zdroj: shutterstock
POSTUP:
- Púpavové listy rozmixujte, pridajte cesnak, mandľové mlieko a ponorným mixérom vytvorte hladkú zmes, píše portál Záhradkár.
- Pridajte citrónovú šťavu a soľ a poriadne premiešajte.
- Potom pridávajte múku a miešajte, kým nevytvoríte hustú zmes.
- Z nej vytvarujte ploché kúsky s priemerom 10 cm.
- Olivový olej rozohrejte na panvici na strednom plameni a púpavové kúsky smažte až do zlatova z oboch strán.