ŠPARGĽOVÁ POLIEVKA s bazalkou: K dokonalosti jej nič nechýba
Nepreháňame, je naozaj výborná!
- 45 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 kgbielej špargle
- 300 mlmlieka
- 50 gmasla
- 2 lyžicehladkej múky
- 125 gcherry paradajok
- 25 gpíniových orieškov
- 1 kssoľ a štipka cukru
- 1 ksolej (olivový)
- 1 ksbazalka na ozdobu
- 1 ksvoda
Postup
krok
Špargľu ošúpte a konce odrežte. Konce a šupky dajte do hrnca, zalejte 800 ml studenej vody s 1 lyžičkou soli a pod pokrievkou varte asi 20 minút. Hlavičky špargle odrežte šikmo v 4 cm dĺžke, zvyšok špargle nakrájajte na 2 cm kúsky.
krok
Vývar zo špargle zmiešajte s 250-300 ml mlieka, aby ste získali 1 liter tekutiny. V hrnci rozhorúčte 30 g masla, zamiešajte 2 lyžice múky, zalejte mliečnym vývarom, pridajte nakrájanú špargľu bez hlavičiek a za stáleho miešania priveďte do varu. Varte pod pokrievkou asi 15 minút, potom tyčovým mixérom rozmixujte. Dochuťte soľou.
krok
Cherry paradajky rozpoľte. Píniové oriešky opečte na suchej panvici dozlatista. Na panvici rozhorúčte 20 g masla a lyžicu oleja, pridajte hlavičky špargle nakrájané pozdĺžne na polovičky a asi 5 minút opekajte dozlatista. Pridajte aj trochu soli a cukru. Ku koncu vmiešajte paradajky. 4
krok
Bazalku nasekajte, vložte do polievky a rozmixujte. Podávajte ju posypanú píniovými orieškami s opečenou zeleninou.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
