objednať časopis
všetky kategórie

Bude vám chutiť len tak, bez čoko polevy. Ale keď cez víkend stíhate, urobte aj tú!

Olejová bábovka

Najľahšia bábovka na svete!
Najľahšia bábovka na svete!
Zdroj: LAURA WITTEKOVÁ

 12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 40 MINÚT

Na cesto:

  • 5 vajec
  • 230 g trstinového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 120 ml oleja
  • 150 ml mlieka
  • 340 g hladkej (špaldovej) múky
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 lyžička postrúhanej citrónovej kôry
  • 2 lyžičky kakaa
  • maslo na vymazanie a strúhanka na vysypanie bábovkovej formy

Na čoko polevu:

  • 100 g horkej čokolády
  • 40 g masla
Tehotná Katka miluje piecť. Toto je jej obľúbený kiš.
Čítajte viac
Tehuľka Katka Jakeš nám dala RECEPT na geniálne PITÉ po jej babke: Nemá chybu!

POSTUP:

  1. Žĺtky s trstinovým a vanilkovým cukrom vyšľahajte do hustej peny, vmiešajte olej a mlieko. Postupne primiešajte múku preosiatu s kypriacim práškom a citrónovou kôrou. Asi dve tretiny cesta nalejte do vymastenej bábovkovej formy vysypanej strúhankou. Do zvyšného cesta pridajte preosiate kakao a premiešajte.
  2. Cesto nalejte do formy a vidličkou vytvorte mramorovanie. Bábovku pečte 55 minút vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C. Po miernom vychladnutí bábovku vyklopte z formy a nechajte vychladnúť.
  3. Urobte polevu: Čokoládu s maslom rozpustite v teplom vodnom kúpeli a dobre premiešajte. Vlažnou polevou polejte bábovku a posypte ju mandľovými lupienkami. Dobrú chuť!

Ďalšie tipy na CHUTNÉ BÁBOVKY sú v našej GALÉRII: KLIKNITE SEM!

Kategórie