Deti dnes oslavujú :) a stavíme sa, že za týmito tartaletkami od známeho šéfkuchára Martina Nováka sa u vás doma zapráši!

Čokoládové tartaletky s malinami

5 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT + ODLEŽANIE, PEČENIE 15 MINÚT

Na cesto:

  • 150 g hladkej múky
  • 80 g masla
  • 1 žĺtok
  • fólia na zabalenie cesta
  • suchá fazuľa na zaťaženie cesta
  • čerstvé maliny na ozdobu

Na čokoládovú plnku:

  • 400 g čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie (36 %)
  • 2 žĺtky

POSTUP:

  1. Upečte tartaletky: Zo surovín vymiešajte hladké cesto, zabaľte ho do fólie a dajte na hodinu do chladničky.
  2. Odležané cesto vyvaľkajte a vykrojte z neho kruhy do silikónových formičiek na tartaletky. Každý formičku vystlanú cestom zaťažte suchou fazuľou a dajte piecť do rúry vyhriatej na 160 °C asi na 15 minút.
  3. Zatiaľ pripravte čokoládovú plnku: Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu. Prilejte smotanu a postupne aj vyšľahané žĺtky. Ešte teplú plnku rozdeľte do formičiek s tartaletkami a dajte na 2 hodiny do chladničky. Pred servírovaním ich ozdobte čerstvými malinami.

Dobrý tip

Z chladničky ich vyberte pol hodiny pred servírovaním. Čokoládová plnka povolí a maškrtníkom sa bude rozplývať na jazyku.

Kategórie