POMARANČOVO-KRUPICOVÁ KAŠA
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
4 porcie, príprava 20 minút
Potrebujete:
- 1 pomaranč (chemicky neošetrený)
- 550 ml mlieka
- štipku soli
- 3 lyžice cukru
- dužinu z 1 vanilkového struku
- 75 g detskej krupice
- 50 g hnedého cukru
- čerstvú medovku na ozdobu
POSTUP:
- Pomaranč umyte pod tečúcou vodou a osušte. Nastrúhajte kôru, potom ho rozpoľte a vytlačte šťavu. V hrnci priveďte do varu mlieko, soľ, cukor, pomarančovú kôru a vanilkovú dreň. Vsypte krupicu a za stáleho miešania varte asi 5 minút. Nakoniec zamiešajte pomarančovú šťavu.
- Kašu nalejte do ohňuvzdorných misiek a posypte hnedým cukrom. Cukor skaramelizujte flambovacou pištoľou alebo vo vyhriatej rúre pod horným ohrevom. Pred podávaním ju ozdobte nastrúhanou pomarančovou kôrou a lístkami medovky.
AKO môžete ozvláštniť KRUPICOVÚ kašu? Nápady nájdete TU >>>