objednať časopis
všetky kategórie

Že s krupicovou kašou neurobíte dieru do sveta? Neverte tomu. Rozhodne to nie je jedlo len pre batoľatá, maškrtou môže byť aj pre dospelákov. Pozrite, aké zaujímavé chute sa v nej môžu ukrývať.

POMARANČOVO-KRUPICOVÁ KAŠA

Krupicová kaša s pomarančom.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

4 porcie, príprava 20 minút

Potrebujete:

  • 1 pomaranč (chemicky neošetrený)
  • 550 ml mlieka
  • štipku soli
  • 3 lyžice cukru
  • dužinu z 1 vanilkového struku
  • 75 g detskej krupice
  • 50 g hnedého cukru
  • čerstvú medovku  na ozdobu

POSTUP:

  1. Pomaranč umyte pod tečúcou vodou a osušte. Nastrúhajte kôru, potom ho rozpoľte a vytlačte šťavu. V hrnci priveďte do varu mlieko, soľ, cukor, pomarančovú kôru a vanilkovú dreň. Vsypte krupicu a za stáleho miešania varte asi 5 minút. Nakoniec zamiešajte pomarančovú šťavu.
  2. Kašu nalejte do ohňuvzdorných misiek a posypte hnedým cukrom. Cukor skaramelizujte flambovacou pištoľou alebo vo vyhriatej rúre pod horným ohrevom. Pred podávaním ju ozdobte nastrúhanou pomarančovou kôrou a lístkami medovky.

AKO môžete ozvláštniť KRUPICOVÚ kašu? Nápady nájdete TU >>>