Reklama

Jarné polievky, ktoré vám dodajú energiu a potešia chuťové poháriky!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:30
Remaining Time 0:30
Loaded: 19.95%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najchutnejšia jarná polievka z bryndze, póru a mandlí
    Studená uhorková polievka s jogurtom a kôprom

    Zdroj: Chat GPT / Veronika Maťová

    Studená uhorková polievka s jogurtom a kôprom

    Studená uhorková polievka s jogurtom a kôprom

    Keď teploty stúpajú, nie je nič lepšie ako osviežujúca studená polievka. Táto uhorková polievka s jogurtom a kôprom je rýchla, ľahká a plná sviežich chutí. Vďaka uhorkám hydratuje organizmus, jogurt jej dodáva jemnú krémovosť a kôpor zabezpečí krásnu aromatickú vôňu.

    Potrebujete:

    • 2 veľké šalátové uhorky
    • 250 ml bieleho jogurtu (grécky alebo klasický)
    • 1 strúčik cesnaku
    • 1 lyžica citrónovej šťavy
    • 1 hrsť čerstvého kôpru
    • 100 ml studenej vody (podľa potreby)
    • Soľ, čierne korenie podľa chuti
    • Olivový olej a sezamové semienka na ozdobenie (voliteľné)

    Postup:

    1. Uhorky dobre umyte a ak majú hrubú šupku, môžete ich olúpať. Ak preferujete polievku s väčšou textúrou, môžete ponechať aj šupku, ktorá pridá viac vlákniny. Nakrájajte ich na menšie kúsky. Cesnak ošúpte a nasekajte nadrobno. Čerstvý kôpor umyte a nahrubo posekajte.
    2. Do mixéra vložte nakrájané uhorky, jogurt, cesnak, citrónovú šťavu a kôpor. Pridajte studenú vodu a rozmixujte dohladka. Ak chcete redšiu konzistenciu, pridajte ešte trochu vody.
    3. Polievku dochuťte soľou a čerstvo namletým čiernym korením podľa chuti. Ak máte radi výraznejšiu chuť, môžete pridať pár kvapiek olivového oleja alebo štipku kajenského korenia pre jemnú pikantnosť.
    4. Pre ešte intenzívnejšiu osviežujúcu chuť je ideálne dať polievku na aspoň 30 minút do chladničky, aby sa všetky chute prepojili a polievka sa dobre vychladila.
    5. Pri podávaní ju môžete ozdobiť lístkami kôpru, pokvapkať olivovým olejom alebo posypať sezamovými semienkami. Skvelo sa k nej hodí opečený chlieb, pita alebo celozrnné krutóny.

    Strana

    4/4

    Autor článku

    Začínala na webe pre Plus JEDEN DEŇ a po ukončení vysokej školy nastúpila ako webová editorka pre Nový Čas pre ženy. Časom si okrem ženských tém vyskúšala aj prácu na hobby weboch Dobré jedlo či Lepšie bývanie a zapáčilo sa jej to. Rada píše o všetkom, čo ju zaujíma.
    Reklama