objednať časopis
všetky kategórie

"Jarné jedlo bez hrášku, zelenej špargle a medvedieho cesnaku si neviem predstaviť! V tomto čase vždy zvýšim práve podiel zelenej a listovej zeleniny," inšpiruje známa odborníčka na ZDRAVÚ STRAVU Zdenka Havettová.

Zdenka sa o svoje cenné rady a tipy delí aj na www.ideotvojezdravie.sk. Absolvovala štúdium výživy v Nemecku, Holistickú školu a školu tradičnej čínskej medicíny v Brne. Pred pár rokmi založila projekt Ide o tvoje zdravie, zameraný na podporu zdravia bežne dostupnými potravinami.

Svojimi výživovými odporúčaniami tak pomáha s poruchami trávenia, alergiami a so znížením hmotnosti. „Aj teraz na jar skúste namiesto drahých detoxových doplnkov investovať do kvalitného jedla, ktoré si sami uvaríte. Uvidíte ten rozdiel...“ Počúvnite a určite si uvarte túto zdravú a chutnú Zdenkinu polievku:

Hrášková polievka

Hrášková polievka je plná vitamínov.
Hrášková polievka je plná vitamínov.
Zdroj: SHUTTERSTOCK

4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT

Potrebujete:

  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 350 g mladého hrášku
  • voda alebo zeleninový vývar
  • 1 lyžica pasty tahini (nemusí byť)
  • soľ, čierne korenie, mletá rasca a kurkuma
  • olivový olej
Rodinný recept priamo od pestovateľa špargle.
Čítajte viac
Ako jesť KRÁĽOVNÚ ZELENINY? Opýtali sme sa najznámejšieho pestovateľa ŠPARGLE na Slovensku

POSTUP:

  1. Na oleji orestujte nakrájanú cibuľu so soľou a s pretlačeným cesnakom. Pridajte hrášok, korenie, kurkumu, rascu a zalejte vodou (vývarom). Varte asi 15 minút a primiešajte tahini.
  2. Polievku rozmixujte na hladký krém. Môžete ju ozdobiť aj čerstvo nasekaným medvedím cesnakom alebo pestom z neho. Dobrú chuť!

So Zdenkou Havettovou sme sa rozprávali aj v našom podcaste. Vypočujte si:

ZDRAVÝCH POLIEVOK nie je nikdy dosť. V našej GALÉRII sú skvelé tipy: KLIKNITE SEM!

Už ste počuli náš podcast?

Kategórie