Zdenka sa o svoje cenné rady a tipy delí aj na www.ideotvojezdravie.sk. Absolvovala štúdium výživy v Nemecku, Holistickú školu a školu tradičnej čínskej medicíny v Brne. Pred pár rokmi založila projekt Ide o tvoje zdravie, zameraný na podporu zdravia bežne dostupnými potravinami.
Svojimi výživovými odporúčaniami tak pomáha s poruchami trávenia, alergiami a so znížením hmotnosti. „Aj teraz na jar skúste namiesto drahých detoxových doplnkov investovať do kvalitného jedla, ktoré si sami uvaríte. Uvidíte ten rozdiel...“ Počúvnite a určite si uvarte túto zdravú a chutnú Zdenkinu polievku:
Hrášková polievka
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT
Potrebujete:
- 1 cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 350 g mladého hrášku
- voda alebo zeleninový vývar
- 1 lyžica pasty tahini (nemusí byť)
- soľ, čierne korenie, mletá rasca a kurkuma
- olivový olej
POSTUP:
- Na oleji orestujte nakrájanú cibuľu so soľou a s pretlačeným cesnakom. Pridajte hrášok, korenie, kurkumu, rascu a zalejte vodou (vývarom). Varte asi 15 minút a primiešajte tahini.
- Polievku rozmixujte na hladký krém. Môžete ju ozdobiť aj čerstvo nasekaným medvedím cesnakom alebo pestom z neho. Dobrú chuť!