Reklama

Fantastický HRNČEKOVÝ KOLÁČ: Rýchly RECEPT plný tvarohu a ovocia, DOMA sa po ňom zapráši!

Hrnčekový špaldový koláč s tvarohom.

Zdroj: Dobré jedlo/Petra Bošanská

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Autorka receptu Katka používa špaldové cesto a tvaroh ako základ pre viac druhov koláčov. Ovocie v ňom obmieňa podľa sezóny, no výborný je vraj aj s tekvicou – jednoducho ju nastrúha navrch a šup do rúry! My sme si po jej rodinnom koláči oblízali všetky prsty. Určite si ho upečte!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najlepšie BRYNDZOVÉ HALUŠKY: RECEPT od šéfa slovenských ovčiarov! Teaser
    Zdroj: NMH

    Hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím

    Zdroj: Dobré jedlo/Petra Bošanská

    Hrnčekový špaldový koláč s tvarohom sme ochutnali na návšteve u Katky. Dobré jedlo pozvala k sebe domov.

    NA 1 STREDNE VEĽKÝ PLECH, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 3 vajcia
    • 1 hrnček trstinového cukru
    • 250 ml plnotučného acidofilného mlieka (alebo 1 biely jogurt)
    • pol hrnčeka oleja
    • 1 hrnček špaldovej múky (toľko, aby bolo cesto husté, no tekuté)
    • pol prášku do pečiva
    • 2 lyžice kakaa

    Na krém:

    • 1 vajce
    • 3 lyžice trstinového cukru
    • 1 vanilkový cukor
    • 250 g tvarohu
    • obľúbené ovocie na posypanie

    Zdroj: Petra Bošanská/Dobré jedlo

    Katka z Ivánky pri Dunaji je verná čitateľka Dobrého jedla. Jej špaldový koláčik bude chutiť celej vašej rodine!

    POSTUP:

    1. Vajcia s cukrom vyšľahajte do peny. Striedavo do nej pridávajte „acidko“ a olej, nakoniec prisypte múku zmiešanú s práškom do pečiva – toľko, aby bolo cesto dostatočne husté, no zostalo tekuté. 
    2. Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie. Ingrediencie na tvarohový krém rozmixujte ponorným mixérom na hladkú hmotu.
    3. Na kakaovom ceste urobte malou lyžicou diery a do nich vlejte tvarohový krém.
    4. Pečte 10 minút pri teplote 220 °C, potom 15 minút pri 190 °C a 10 minút pred koncom pečenia pridajte ovocie a zatlačte ho do cesta, aby nezhorelo. Počkajte, kým vychladne, a môžete krájať. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.