Fantastický HRNČEKOVÝ KOLÁČ: Rýchly RECEPT plný tvarohu a ovocia, DOMA sa po ňom zapráši!
1. 5. 2023, 9:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:30)

Zdroj: Dobré jedlo/Petra Bošanská
Autorka receptu Katka používa špaldové cesto a tvaroh ako základ pre viac druhov koláčov. Ovocie v ňom obmieňa podľa sezóny, no výborný je vraj aj s tekvicou – jednoducho ju nastrúha navrch a šup do rúry! My sme si po jej rodinnom koláči oblízali všetky prsty. Určite si ho upečte!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku

Zdroj: NMH
Hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím
Zdroj: Dobré jedlo/Petra Bošanská
Hrnčekový špaldový koláč s tvarohom sme ochutnali na návšteve u Katky. Dobré jedlo pozvala k sebe domov.
NA 1 STREDNE VEĽKÝ PLECH, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT
Potrebujete:
Na cesto:
- 3 vajcia
- 1 hrnček trstinového cukru
- 250 ml plnotučného acidofilného mlieka (alebo 1 biely jogurt)
- pol hrnčeka oleja
- 1 hrnček špaldovej múky (toľko, aby bolo cesto husté, no tekuté)
- pol prášku do pečiva
- 2 lyžice kakaa
Na krém:
- 1 vajce
- 3 lyžice trstinového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 250 g tvarohu
- obľúbené ovocie na posypanie
Zdroj: Petra Bošanská/Dobré jedlo
Katka z Ivánky pri Dunaji je verná čitateľka Dobrého jedla. Jej špaldový koláčik bude chutiť celej vašej rodine!
POSTUP:
- Vajcia s cukrom vyšľahajte do peny. Striedavo do nej pridávajte „acidko“ a olej, nakoniec prisypte múku zmiešanú s práškom do pečiva – toľko, aby bolo cesto dostatočne husté, no zostalo tekuté.
- Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie. Ingrediencie na tvarohový krém rozmixujte ponorným mixérom na hladkú hmotu.
- Na kakaovom ceste urobte malou lyžicou diery a do nich vlejte tvarohový krém.
- Pečte 10 minút pri teplote 220 °C, potom 15 minút pri 190 °C a 10 minút pred koncom pečenia pridajte ovocie a zatlačte ho do cesta, aby nezhorelo. Počkajte, kým vychladne, a môžete krájať. Dobrú chuť!