Reklama

Fantastická hrášková POLIEVKA šéfkuchára Martina Korbeliča: Plus bezlepkové krokety, MŇAM!

Šéfkuchár Martin Korbelič so svojimi priateľmi pripravil pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo chutné menu.

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

„Jar je jednoznačne moja topková surovina. Zbožňujem reďkovky, mladý hrášok, mrkvu, kaleráb, všetky tie svieže šaláty. A keď sú z vlastnej záhrady, na tanieri svieti hotový mix zdravia!" hovorí uznávaný šéfkuchár. Jeho POLIEVKU si musíte uvariť!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Tromfla špenát aj citróny: Toto je NAJZDRAVŠIA POTRAVINA na svete!
    Zdroj: NMH

    Usmievavého sympaťáka poznáte najmä z televízie – zo šou Moja mama varí lepšie ako tvoja alebo ako porotcu v MasterChefovi. Dnes vedie spolu s Tomášom Sikom kuchyňu v bratislavskej reštaurácii Menju.

    Predtým pôsobil ako Executive Chef pre Medusa Group, najväčšiu gastroskupinu na Slovensku. Rozbiehal tiež kultovú reštauráciu UFO v Bratislave a roky šéfoval ďalším prestížnym podnikom – napríklad Lemonde či Camouflage. Skúsenosti pozbieral aj v známych francúzskych reštauráciách, ocenených michelinskou hviezdou.

    A teraz sa pustite do jeho vynikajúcej polievky s veľmi chutnými kroketami.

    Krém z hrášku s kroketami bez lepku

    Zdroj: Archív M.K.

    Martinova fantastická polievka.

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT
     Potrebujete:

    • 100 g šalotky
    • 100 g slaniny
    • 600 g hrášku
    • 500 g smotany na šľahanie
    • štipka muškátového orieška
    • 200 g čerstvého špenátu
    • 150 g medvedieho cesnaku (po sezóne použite normálny cesnak, 1-2 strúčiky)
    • 60 g kyslej smotany
    • soľ, korenie
    • olivový a orechový olej, maslo";i:10;s:216:"opražené lieskovce, klíčky a parmezán na podávanie

    Na bezlepkové krokety:

    • 80 g šalotky
    • 500 g zemiakov (uvarených v šupe)
    • 150 g tvrdého syra (plesňový, kozí alebo čedar)
    • 2 vajcia
    • 50 g ryžovej múky
    • 125 g mozzarelly (nie buffala)
    • 150 g rozmixovaných kukuričných lupienkov
    • olivový olej + olej na vyprážanie
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Chutné ŠALÁTY zo známych bistier: Zasýtia vás ako hlavný chod!
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1. Šalotku a slaninu nakrájajte a orestujte. Pridajte hrášok a podlejte smotanou na šľahanie. Osoľte, okoreňte, vmiešajte muškátový oriešok a varte, kým hrášok nezmäkne. Potom pridajte špenát, medvedí cesnak a smotanu. Už iba krátko povarte a rozmixujte.
      2. Pripravte krokety: Šalotku nakrájanú najemno orestujte na olivovom oleji. Nechajte vychladnúť. Zemiaky očistite a nastrúhajte. Do misy pridajte nastrúhaný tvrdý syr, vajcia, ryžovú múku, osoľte a okoreňte. Dobre premiešajte a pridajte šalotku. Zo zmesi tvarujte krokety, do každej zastrčte kúsok mozzarelly, a obaľte ich v lupienkoch. Vypražte, nechajte odkvapkať tuk.
      3. Krém podávajte s chutnými bezlepkovými kroketami, ozdobený opraženými lieskovcami, klíčkami a parmezánom.

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.