Šalotka v červenom víne
- Dĺžka prípravy (min): 25
- Počet porcií: 2
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 400 g malých šalotiek
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica kryštálového cukru
- 200 ml suchého červeného vína
- 1 lyžica čerstvého tymianu
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Ošúpanú šalotku vložíme v celku do väčšej panvice a na rozohriatom oleji opekáme prikrytú na strednom ohni asi 5 minút do zlatista. Občas premiešame. Dávame pozor, aby šalotka nestmavla.
Krok 2
K opečenej šalotke nasypeme cukor a v odokrytej panvici ho za občasného miešania necháme skaramelizovať. Podlejeme vínom, pridáme lístky tymianu, trocha osolíme, okoreníme a odokryté dusíme ešte asi 10 minút, kým sa tekutina neodparí.