Reklama

Šalotka v červenom víne

Reklama

Šalotka v červenom víne

  • Dĺžka prípravy (min): 25
  • Počet porcií: 2
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 400 g malých šalotiek
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 1 lyžica čerstvého tymianu
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Ošúpanú šalotku vložíme v celku do väčšej panvice a na rozohriatom oleji opekáme prikrytú na strednom ohni asi 5 minút do zlatista. Občas premiešame. Dávame pozor, aby šalotka nestmavla.

Krok 2

K opečenej šalotke nasypeme cukor a v odokrytej panvici ho za občasného miešania necháme skaramelizovať. Podlejeme vínom, pridáme lístky tymianu, trocha osolíme, okoreníme a odokryté dusíme ešte asi 10 minút, kým sa tekutina neodparí.